Laidoje kas savaitę aptariamos dešimt įdomiausių savaitės naujienų, o šią savaitę kaip niekad daug jų buvo iš kriminalų skilties: ir garsiai nuskambėjęs Lino Kleizos pasivažinėjimas neregistruotu keturračiu, ir pričiupta būrėja, žadėjusi „gera energija išvalyti ir įkrauti“ pinigus, ir stebinanti bėgių vagystė, o kur dar policijos reidas ir tūkstantiniai prostitučių uždarbiai.

„Prostitučių Vilniuje negąsdina nei virusas, nei baudos: giriasi, kad per mėnesį uždirba 30 tūkst. eurų“ – tokia naujiena šią savaitę buvo publikuota „Delfi“ portale. „Karantinas ir visa šita pandemija pasaulyje išryškina labai įdomius dalykus ir vienas tų įdomių dalykų – pasaulyje išryškėja sritys, kurios yra labai perspektyvios galvojant apie ateitį, apie ateities verslus. Tai aš manau, kad čia paviešintas puikus pavyzdys ir ilgai nelaukiant tikrai galima persikvalifikuoti į atitinkamos, seniausios pasaulyje profesijos gretas, nes matome, kad iš tikrųjų yra sektorių, kurie mažai suvaržyti ir mažai paveikti“, – juokavo ir savo komentarą juoku palydėjo A. Mickevičius.

Laidoje buvo aptartos ir karantino naujienos – šią savaitę trasas atvėrė slidinėjimo centrai, o kiti verslininkai vis dar laukia savo eilės. Tiesa, smulkieji ir vidutiniai verslininkai jau renka parašus ir ketina kreiptis į teismą dėl to, kad jų veikla ribojama, o štai darbuotojų pusę atstovaujanti konfederacija teigia, kad šiuo metu būtina labai gerai pasirūpinti savo darbuotojais – ne tik jiems suteikti visas apsaugos priemones, testuoti, bet ir galbūt net trumpinti darbo valandas nemažinant atlyginimų.

„Čia susitarimo reikalas. Manau, kad apskritai žmonės yra linkę susitarti dalykus. Viską galima susitarti. Galima susitarti įvairias sąlygas, galima susitarti darbdaviams su darbuotojais, galima susitarti verslininkams su Vyriausybe, jeigu Vyriausybė turėtų tokį norą, – vardijo laidos svečias. – Viskas yra susitarimo reikalas.“

Pasidomėjus, a jis pritartų siūlymui mažiau dirbti, bet uždirbti tiek, pat, nedvejojo atsakyti: „Taigi lietuviai yra tinginiai savo širdyje. Jiems duok ant sofos pasėdėti ir nuo kalniuko nučiuožti. Viskas čia yra gerai ir puiku“.

Pasvarsčius, kad galbūt reiktų įteisinti trigubai ilgesnes pietų pertraukas, A. Mickevičius taip pat nedvejojo palygindamas tai su ispaniška tradicija. „O ką? Ispanijoje vyksta siestos ir tos siestos dabar labai atsigavusios. Kažkaip viskas buvo į tą pusę, kad tų siestų nebeliks, o siestos vėl atsigavo ir viskas veikia su tam tikrais tarpais. Manau, kad šitie dalykai yra gerai“, – komentavo laidos svečias.

A. Mickevičius tvirtino, kad visiškai pateisina darbą iš namų ir tikino, kad dar prieš pandemiją abejojo, ar būtina turėti tiek biurų. „Senais laikais svajodavau, kad tie žmonės, kurie gali dirbti iš kažkur, nebūtinai eitų į biurus, – kalbėjo A. Mickevičius. – Paskui atsitiko pandemija ir pasirodė, kad iš tikrųjų ne visiems būtina eiti į tuos biurus ir kad tiek biurų net nereikia.“

Beje, pasidomėjus, ko dabar labiausiai trūksta pačiam A. Mickevičiui, jis atsakė nė nemirktelėjęs, kad labiausiai trūksta veiklos dvasiniam penui ir besijuokdamas pridūrė: „Aš noriu nueit į kirpyklą, noriu nueit į kirpyklą, noriu nusikirpt“.

Laidoje taip pat buvo aptartas ir jau įsigaliojęs draudimas rūkyti daugiabučių balkonuose. Tiesa, tam, kad draudimas įsigaliotų viename ar kitame daugiabutyje, patys gyventojai turi teikti prašymus savivaldybėms. Vilniuje tokių daugiabučių, kuriuose jau oficialiai draudžiama rūkyti, jau yra 270.

„Kuo daugiau draudimų, tuo nelaisvesni mes esame ir suvaržyti vieni kitų atžvilgiu, – tikino šią naujieną apžvelgdamas A. Mickevičius. – Suprantu, kad ne visi yra rūkantys ir kad rūkymas yra žalingas įprotis, bet tada visuotinai rūkomuosius kažkur pastatykite.“

A. Mickevičius nemažai laiko praleidžia ne Lietuvoje, tačiau paklausus, ar ir kitose šalyse yra pastebėjęs kokių nors įdomių draudimų, atsakė, kad visur kitur viskas yra labai logiška. Neseniai tris savaites Barselonoje praleidęs kvapų kūrėjas tikino, kad ten viskas veikia logiškai. „Labai logiškai sudėliota. Labai daug dalykų yra atvirkščiai nei pas mus. Didieji prekybos centrai ten neveikia, atvirkščiai nuo mūsų, ten veikia labiau smulkusis verslas“, – tikino pašnekovas.

Laidos metu taip pat buvo aptartas ir pirmasis toks žurnalo viršelis Lietuvoje – ant žurnalo „L'Officiel“ viršelio šį kartą – savo meilės neslepiantys Lukas Gricius ir Naglis Bierancas. A. Mickevičius svarstė, kad greitu metu antro tokio viršelio tikrai nepamatysime, nes tiesiog tokių porų, kur abu poroje būtų ryškūs ir verti viršelio, nėra daug. Ir nors šis viršelis visuomenėje buvo sutiktas džiugiai, A. Mickevičius tikino, kad visuomet visokių nuomonių būna.

„Kažko labai skandalingo tame nėra, bet žinome, kad Lietuvos kontekste, kai pasiskaitai komentarus, dieve, ausys linksta. Iš principo žmonės labiau turėtų žiūrėti savo lovos reikalų, savo asmeninio gyvenimo, taip kad čia tikrai nieko stebuklingo, – kalbėjo A. Mickevičius, o pajuokavus, kad karantino metu žmonės mėgsta pasižvalgyti, kaip gyvena kiti, pridūrė. – Ką veikti? Eikite, žmoną ant sofos pasiguldykite ir veikite kažką.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ apžvelgiama dešimt įdomiausių ir svarbiausių savaitės naujienų. Visą pokalbį rasite laidos įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)