Anot jo, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) „pakankamai aktyviai dirba“ ir yra svarstomi keli galimi variantai.

„Mes, pasieniečiai, tam ruošiamės. Greičiausiai kalbėtume apie tam tikrą kontrolės priemonę oro uostuose, galbūt jūrų uostuose, vertinant tuos taip vadinamus rizikingus reisus“, – LRT radijui sakė R. Liubajevas.

Jo teigimu, jei atsirastų tokie reikalavimai, pasieniečiai galėtų padėti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) darbuotojams patikrinti, ar keliautojai pateikia testavimo rezultatus, ar atvykdami užsiregistravo NVSC tinklalapyje.

VSAT vado nuomone, sprendimas dėl papildomų priemonių gali būti priimtas jau kitą savaitę.

„Gali būti, kad kitą savaitę jau turėsime kažkokių pakeitimų (...) aš manau, kad kitą savaitę, jeigu iš tikrųjų ta situacija kitose šalyse negerės, tie sprendimai bus priimti“, – teigė jis.

R. Liubajevas taip pat paminėjo, kad papildoma kontrolė gali būti vykdoma ir prie vidinių šalies sienų, tačiau visiškas užsidarymas kol kas nėra svarstomas.

„Kol kas nesvarstomas toks variantas, tikrai kažkokių papildomų kontrolės priemonių matyt sulauksime, tačiau apie visiško uždarymo variantą kol kas nekalbėjome“, – sakė pasieniečių vadas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)