Ketvirtadienio rytą Šilalės ligoninėje sujudimas, atvežama vakcina nuo koronaviruso. Renkasi ir antrą skiepą turintys gauti žmonės.

Paskiepyti Šilalėje ketvirtadienį norėta 18 žmonių. Tarp jų ir įmonės „Ambulansas“, kuri valdo Šilalės greitosios pagalbos stotį vadovą Ričardą Ūselį, bei jo šeimos narius ir giminaitį verslininką. Vilniečiai atvyko antro skiepo.

„Tai čia jau keiksmažodžiu paverstas žodis „šeimos narys“, – LNK žinioms sakė R. Ūselio sutuoktinė Marija Ūselienė.

Skiepo nepasirodė tik įmonės „Ambulansas“ vadovas R. Ūselis.

„Generalinis direktorius negali atvažiuoti, pas jį priepuoliai. Jis nesiskiepija, bijo, vaistus naktimis geria, vien dėl šitos visos situacijos “, – aiškino „Ambulanso“ direktorius kokybei Algirdas Radvila.

Bet teigiama, kad pasveikęs R. Ūselis skiepą gaus.

„O šeimos narys, jis ką, ne žmogus? Šeimos nariai net praeitais metais savanorystės sutartis sudarė. Taip, jie nedirbo, nes jie bijojo“, – sakė A. Radvila.

Atvykėliai tikina, kad vakcinų iš Šilalės medikų neatėmę. Sako, kad skiepus gavę, nes kitaip jie būtų prapuolę.

„Sakė, kad įmonėje serga žmonės ir skiepu pasinaudoti negalės. O mes kadangi stovėjome rezerviniame sąraše, atvažiavom ir pasiskiepijom. Tarp kito, tų skiepų dar liko nuo įmonės daugiau“, – tikino „Ambulanso“ vadovo žmona M. Ūselienė.

Ji sakė esanti savanorė, o sūnus tvirtina, kad jis bendrovėje dirba ne tik informacinių technologijų specialistu, bet ir paramediku.

„Iš šitos ligoninės kažkas paskambino ir pasakė, kad liks vakcinos ir kad reikia užpildyti sąrašą“, – sakė Vytautas Ūselis.

Antrojo skiepo atvykusius skandalingai pagarsėjusius asmenis į ligoninę palydėjo Šilalės Greitosios pagalbos stoties vedėja Loreta Kalninkaitė. Anot jos, skandalas išpūstas.

„Ji baigiasi taip, kaip prasidėjo – burbulu. Politikavimu, medicinos paslauga tapo politika“, – sakė ji.

Bet revakcinacijai nepritarusi vietos valdžia primena, kad jų įtarimus Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) patvirtino.

„Gavome atsakymą, kad būtent „Ambulanso“ Šilalės skyriaus vedėja L. Kalninkaitė į sąrašą negalėjo įtraukti trijų asmenų. Tai yra būtent tie, kurie neturi darbo santykių, o turi savanorystės sutartis, STT tą konstatavo “, – sakė Šilalės vicemeras Tadas Bartkus.

O Šilalės gyventojai įsitikinę, kad skiepyti rajone ir be vilniečių yra ką.

„Mums geriausia būtų, kad savo žmones skiepytų, savo rajoną pirma tegul, o paskui, nežinau“, – sakė viena Šilalės gyventoja.

Kitas LNK žinių kalbintas Šilalėje gyvenantys vyras teigė, jog jo 91 metų uošvis dar nėra paskiepytas.

„Kas naglesnis, tas ir lenda“, – sakė kitas.

Skandalo atomazgą Šilalės vicemeras vadina liūdna diena.

„Tai yra precendentas, ką mes ištransliuojame visuomenei – kviečiame lipti per galvą, atvykti, kad ir į Šilalę, kitą rajoną per pažintis, ar per blatą ir gauti vakciną“, – sakė T. Bartkus.

Jis taip pat primena, kad skiepijimo tvarką pažeidę fiziniai asmenys gali sulaukti 1,5 tūkst. eurų siekiančios baudos. O juridiniai – iki 6 tūkst. eurų baudos.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys yra sakęs, kad už antrą skiepo dozę gali tekti daug sumokėti.

„Mes laukiame, jeigu bus, tai sumokėsime. Pasipriešinimo jokio nerodom gi. Kol kas tik prieš mus yra spaudimas“, – kalbėjo R. Ūselio sutuoktinė.

Šilalės valdžia sako, kad bausti turėtų Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), o kad pervažiavo kelias savivaldybes – policija.