„Prezidento požiūrio vieno ar kito konkretaus asmens atžvilgiu nevertinu, bet sakyčiau, kad nelabai suprantu nuo ko žmogus, dirbęs valstybei, turėtų atšalti, jeigu jis ir toliau nori dirbti valstybei“, – komentare, kurį BNS perdavė I. Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, sakė premjerė.

Jos poziciją ketvirtadienį pirmasis paskelbė naujienų portalas 15min.lt.

G. Nausėda prieš dvi savaites taip argumentavo sprendimą neskirti buvusių krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrų Raimondo Karoblio ir Lino Linkevičiaus ambasadoriais Vašingtone ir Briuselyje.

I. Šimonytė taip pat tvirtino vertinanti minėtų politikų „milžinišką patirtį“.

„Vertinu buvusius ministrus kaip turinčius milžinišką patirtį ir galinčius savo valstybei padaryti pakankamai daug“, – sakė ji.

LNK žinios praėjusią savaitę pranešė, kad viena priežasčių, kodėl R. Karoblis vis dar nėra paskirtas ambasadoriumi Briuselyje arba Vašingtone, gali būti karinės žvalgybos vadovo skyrimo aplinkybės, nes Prezidentūra galėjo turėti savo kandidatą – Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Dariaus Jauniškio bendražygį Saulių Guzevičių.

Pernai rugpjūtį karinės žvalgybos vadovu paskirtas pulkininkas Elegijus Paulavičius.

Skirtingi BNS šaltiniai patvirtino žiniasklaidoje skelbtą informaciją, kad G. Nausėda aktyviai dalyvavo karinės žvalgybos vadovo paskyrimo procese, nors Žvalgybos įstatymas numato, kad šio pareigūno paskyrimas – krašto apsaugos ministro prerogatyva.

Prezidentūra tikino, kad „AOTD vadovas buvo atrinktas laikantis galiojančių teisės aktų reikalavimų bei nacionalinio saugumo interesų“.

Kuo greičiau paskirti ambasadorių Vašingtone G. Nausėdą ragina ir JAV verslo bendruomenė Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)