„Pedagogų vakcinavimas pradėtas tik pavienėse savivaldybėse. Visose savivaldybėse pedagogai bus skiepijami kitą savaitę“, – BNS ketvirtadienį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas Julijanas Gališanskis.

„Planuojama, kad per dvi savaites visi norintys ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo darbuotojai bus paskiepyti pirma vakcinos doze“, – pridūrė jis.

Jis žadėjo vėliau ketvirtadienį patikslinti, kuriose savivaldybėse pradėti skiepyti mokytojai.

Ministerijos duomenimis, jau paskiepyta 1,2 tūkst. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų bei 140 žmonių, dirbančių pradinio ugdymo įstaigose.

SAM teigimu, skiepijami ne tik mokytojai, bet ir kiti švietimo įstaigų darbuotojai, turintys kontaktą su mokiniais.

Iš viso planuojama paskiepyti 30 tūkst. pedagoginių darbuotojų, didžioji dalis jų dirba ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose – apie 16,2 tūkst., bendrojo ugdymo įstaigose – apie 6 tūkst., specialiose mokyklose – 1,3 tūkstančio.

Kiti švietimo darbuotojai sudaro dar apie 30 proc. personalo, skaičiuojant nuo pedagoginių darbuotojų skaičiaus.

SAM teigimu, ugdymo įstaigų darbuotojų vakcinavimas pradėtas jau dabar, nes švelninant karantino sąlygas švietimo darbuotojai grįš į mokyklas ir atnaujins kontaktinį darbą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)