„Šiuo metu Šiaulių miestas yra švariausias didmiestis COVID klausimu, tačiau mūsų grožio salonai ir kitos veiklos turi laukti, kol rodiklį pasieks Vilnius? Kodėl?“, – feisbuke klausimą iškėlė Šiaulių miesto meras.

A. Visockas akcentavo, kad, nors judėjimas žiedinėse savivaldybėse ribojamas, tačiau jis vyksta gyventojams važiuojant darbo reikalais. Vis dėlto galimybės vykti pasimėgauti gamta už miesto ribų nėra.

„Šiaulių miesto gyventojai negali saugiai išvykti į Šiaulių rajono miškus stiprinti savo ar savo šeimos sveikatos, nors kontakto būtų nulis. Esmė juk kontaktas, o ne judėjimas? Judėjimas žiedinėse savivaldybėse kaip vyko taip ir vyksta. Į darbą galima. O saugiai stiprinti sveikatos negalima? O visi juk kalbame apie sveikatą! Namai – auto – miškas – namai. Kodėl negalima?“, – toliau kelė klausimus A. Visockas.

Mero teigimu, Šiauliai yra priversti laukti, kol epidemiologinė padėtis pagerės Vilniuje.

„O jeigu Vilnius to rodiklio nepasieks dar du ar tris mėnesius, o Šiaulių mieste bus pvz 5 sergantys 100.000? Ar ir tada nebūtų galima?“, – tęsė A. Visockas.

Galiausiai Šiaulių meras paragino Vyriausybę „vadovautis logika“ ir atlaisvinti judėjimą žiedinėse savivaldybėse.

„Prašau vadovautis logika ir leisti Šiaulių miesto gyventojams saugiai stiprinti sveikatą. Mano nuomone Policijos darbas žiedinėse savivaldybėse turi mažai prasmės. Kur važiuoji? Į vaistinę. Ir ką?“, – retoriškai pridūrė A. Visockas.

Delfi primena, kad Vyriausybė trečiadienį nepriėmė sprendimų dėl papildomų karantino atlaisvinimų, nors savaitės pradžioje Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisija siūlė leisti atsidaryti grožio veikla užsiimantiems verslams bei iš lauko atskirą įėjimą turintiems prekybininkams.

Savo ruožtu sveikatos ekspertų tarybos narys Vaidotas Zemlys Balevičius teigė nepritariantis planams karantiną atlaisvinti visoje šalyje. Pasak jo, kalbėti būtų galima apie atlaisvinimus atskirose savivaldybėse, kuriose situacija yra gera, tačiau išlaikant judėjimo tarp savivaldybių ribojimus.

Vyriausybė tolimesnę pandemijos valdymo eigą svarstys kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (405)