Delfi primena, kad sausio pradžioje Šilalės mero pavaduotojas Tadas Bartkus socialiniuose tinkluose pasidalijo žinia, kad nuo koronaviruso Šilalės mieste galimai paskiepyti iš Vilniaus atvykę UAB „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais, bei trimis pačioje įmonėje nedirbantys jo artimieji.

Įmonės vakcinų sąraše taip pat buvo įrašyta ir daugiau administracijos darbuotojų, o ne medikų pavardžių.

Verslininkas R. Ūselis tada žiniasklaidai aiškina, kad nieko blogo nepadarė. Jis „Lietuvos ryto“ televizijai teigė, kad jam ši vakcina taip pat priklauso.

„Aišku, todėl kad man iš viso priklauso. Diabetas, silpną širdį aš iš viso turiu“, – žurnalistams aiškino R. Ūselis.

Paklaustas, kodėl paskiepyti ir jo šeimos nariai, verslininkas aiškino, kad jie ruošiasi savanoriauti greitosios medicinos pagalbos stotyje. Bet dar to nedarė, nes nėra skiepyti ir bijo.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad už antrą skiepo dozę gali tekti daug sumokėti.

„Jeigu bus įrodyta, kad tas pasiskiepijimas padarytas pažeidžiant teisės aktus, tai antras skiepas bus, bet jis gali pasirodyti labai brangus“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Dulkys.

Jo teigimu, skiepijimo eilę pažeidę fiziniai asmenys gali sulaukti baudos nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridiniai asmenys – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)