Nors dažniausiai rašoma, kad G. Rasputinas gimė 1869 m. Sibire, o mirė 1916 m., vis tik istoriniuose straipsniuose, tarybinėse enciklopedijose ir biografų aiškinimuose galima atrasti įvairių jo gimimo datų, varijuojančių laikotarpyje tarp 1860 m. ir 1873 m. Raukšlėtas, saulės ir vėjo nugairinto veido valstietis iš Sibiro, susivėlusiais plaukais, stambia nosimi, putliomis lūpomis, ilga barzda, turintis mistiškas, hipnotizuojančias akis – taip dažniausiai apibūdinama šamano išvaizda. 

Beje, kai kuriuose romanuose ir G. Rasputino dukros atsiminimuose rašoma, kad šukuodamas plaukus žymusis šamanas maskuodavo gumbą, kuris priminė augti pradėjusį ragą. Tiesa, kaip stipriai galima pasitikėti jo dukters prisiminimais – didelis klausimas: jos atsiminimai kai kur vertinami ne kaip atminties, bet kaip fantazijos vaisius.

Šamano mirtį taip pat gaubia paslaptis. Rasputiną nuodijo pyragėliais, bet jis nemirė. Tada į jį dukart šovė, bet ir šūviai nepražudė caro bei carienės patarėjo ir patikėtinio. Galiausiai, surišus jam rankas ir kojas, jis buvo įmestas į eketę Nevos upėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)