Pasak pašnekovo, jau šį penktadienį įsigalios draudimai 28 daugiabučiuose Vilniuje.

„Ne tik daugiabučiai susitvarkė, bet jiems tai pavyko padaryti su savivaldybės pagalba. Jau šį penktadienį įsigalios draudimai 28 daugiabučiuose Vilniuje.

Šiuo metu esame gavę beveik keturis šimtus prieštaravimų iš skirtingų žmonių, kurie nenorėtų, kad jų namų balkonuose būtų rūkoma ir apie 270 daugiabučių jau esame išleidę administracijos direktoriaus įsakymą, kuris įsigalioja per dvi savaites. Penktadienį startuoja pirmieji daugiabučiai“, – sako A. Bužinskas.

Abejoja efektyvumu

Paklausus, ar ar dėl šio draudimo padaugėjo darbo bei popierizmo, savivaldybės atstovas tikino, jog yra rizika, kad šis draudimas nepasiteisins.

„Faktas, kad padaugėjo darbo, tai nauja mums priskirta funkcija, kurią priėmė Seimas, mes nuolankiai vykdome įsipareigojimus. Darbo tikrai daug, nes kiekvieną prieštaravimą reikia patikrinti, ar žmogus, kuris rašė tą prieštaravimą, yra registruotas toje gyvenamojoje vietoje.

Ashtray

Jeigu taip, tada rengiame administracijos direktoriaus įsisakymą, vėliau informuojame namo administratorių, jis turi pasirūpinti iformaciniais ženklais, skelbimais, gyventojų informavimų ir po dviejų savaičių įsigalioja tas draudimas.

Tik matome riziką, kad šis darbas, kuris galiausiai gula ant mokesčių mokėtojų nugaros, didelio rezultato neduos. Ar visi tie popieriukų stumdymai padės padaryti, kad balkonuose nebebus rūkoma, yra didelis klausimas“, – sako A. Bužinskas.

Gresia baudos

Paklausus apie baudas, kurios grės, jeigu gyventojai nepaisys sustarimo, A. Bužinskas sakė, jog pirmą kartą nusižengus gresia įspėjimas.

„Natūralu, kad pagal Administracinių nusižengimų kodeksą pirmą kartą nusižengus niekas baudos neskirs, numatomas įspėjimas arba bauda dvidešimties iki devyniasdešimties eurų.

Natūralu, kad ta maksimali riba bus pasiekta tik kritiniais atvejais, kai nusižengimas bus kartojamas“, – sako A. Bužinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)