Jis teigė, kad gauta apie 400 prieštaravimų, o draudimas rūkyti daugiabučiuose ir jų balkonuose nuo penktadienio jau įsigalios bene 30 namų.

„Matome, kad tas kiekis yra tikrai nemažas. Beveik 400 prieštaravimų pasiekė Vilniaus miesto savivaldybę. Tai tokio papildomo biurokratinio darbo miesto administracija tikrai yra gavusi. Kol kas pavyko 270 apdoroti tų prašymų ir įforminti, kad anksčiau ar vėliau tuose namuose bus uždrausta rūkyti.

Ir nuo vasario 5 dienos įsigalios pirmasis draudimas 28 daugiabučiuose Vilniuje rūkyti“, – teigė A. Bužinskas.

Po įsakymo priėmimo yra skiriamas 2 savaičių laikotarpis. Tuo metu namo administratoriai turi pasirūpinti informacinių ženklų pakabinimu, informuoti gyventojai.

Jis teigė, jog visus sprendimus galima rasti teisės aktų registruose.

„Natūralu, kad yra tam tikri informaciniai ženklai kabinami prie namo, laiptinėje, elektroniniu paštu siunčiami. Viskas priklauso nuo namo administratoriaus“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Nuo vasario 5 dienos draudimas rūkyti įsigalios 28 Vilniaus daugiabučiuose. Nuo tos dienos tame name registruoti asmenys galės skundus apie kaimynus pateikti.

„Mes esame tos pozicijos, kad su kaimynais geriausia pabandyti sutarti gražiuoju. O ne bėgioti su fotoaparatu ir jį fiksuoti. Bet jeigu taip, yra, kaimynams nepavyksta susitarti, tada prašome fiksuoti nuotrauką, nurodyti žmogaus vardą, pavardę, adresą. Ir tų duomenų tiek mums, tiek ir policijai užtenka administracinei teisenai pradėti“, – sakė A. Bužinskas.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas taip pat atsakė į daugeliui kylantį klausimą – ar rūkančio kaimyno fotografavimas nepažeidžia asmens duomenų apsaugos.

Jis teigė, jog kadangi klausimas susijęs su administracinių nusižengimų fiksavimu, tą daryti kaimynai gali nepažeisti to reglamento.

A. Bužinskas teigė, jog šis draudimas, Vilniaus miesto savivaldybės nuomone, yra perteklinis.

Už šios tvarkos pažeidimą visų pirma yra gaunamas įspėjimas, tada bauda – nuo 20 iki 90 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)