VRK, kaip pranešė Lrytas.tv gavo skundą, kad buvęs Seimo pirmininkas klaidino rinkėjus, kai kandidatuodamas į Seimą praėjusį rudenį prisistatinėjo profesoriumi.

Universitetas profesoriaus laipsniu abejoja

V. Pranckietis, kaip pranešė žiniasklaida, profesoriaus pareigas Žemės ūkio akademijoje ėjo tik pustrečio mėnesio prieš ankstesnius rinkimus.

Pats politikas tikino rinkėjų neklaidinęs. V. Pranckietis sakėsi profesoriaus vardą gavęs penkeriems metams, tačiau Žemės ūkio akademija nurodė, kad jis profesoriavo tik iki tapimo Seimo nariu.

„Aš išrinktas kaip profesorius, visi mane pažinojo kaip profesorių, mano atestacija yra iki 2021 metų. Atestuojamas aš buvau už 29 metų darbą ir 29 metai įvertinti tokiu pasiekimu“, – Lrytas.tv sakė V. Pranckietis.

Laura Matjošaitytė

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė patvirtino, kad, siekiant išsiaiškinti aplinkybes, pradėtas tyrimas.

„Aiškinamosis aplinkybės, ar politinėje reklamoje nurodoma informacija šiuo atveju yra teisinga, ar ne, kadangi iš universiteto atstovų yra gauta informacija, kad asmuo tam tikro statuso kaip ir neturi. Tai mes, kiek priklauso VRK, savo kompetencijos ribose tą informaciją gautą ir įvertinsime“, – teigė L. Matjošaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)