10,4 hektaro teritorija prie upės ir Gandingos hidroelektrinės tvenkinio, kitaip vadinamo Plungės jūra, netrukus virs statybviete, o gruodį taps poilsio ir rekreacijos zona su stovėjimo aikštelėmis, dviračių ir pėsčiųjų bei lajų ir versmių takais, regyklomis, kavine, paplūdimiu, žaidimų ir pramogų erdvėmis.

Plungės administracijos vadovo Mindaugo Kauno teigimu, įgyvendinus projektą, visos Babrungo upės pakrantės, esančios miesto dalyje, bus sutvarkytos.

„Yra miesto parkas (šalia Oginskio rūmų – BNS), labai gražus, bet čia bus vandens, susikurs nauja infrastruktūra. Bus didelis traukos centras, žmonėms bus kur praleisti laiką gamtoje“, – BNS teigė rangovės Plungės kelių tiesimo įmonės „Vvarff“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Virbickas.

„Vvarff“ su Plungės savivaldybe pasirašė 2,86 mln. eurų vertės sutartį dėl teritorijos rekonstrukcijos.

J. Virbickas sakė, kad paruošiamieji darbai jau vyksta, o statybų technika atvažiuos kovą.

„Dabar kertame medžius, daug reikės nugenėti ir iškirsti – 380. Iki kovo 15-osios galimi tik kirtimai, nes vėliau pradeda paukščiai perėti ir medžių judinti nebebus galima. Pakrantes reikės išsivalyti. Patys dirbsime, nesamdysime nieko. Jokių pastatų ten nėra, nieko griauti nereikės“, – teigė jis.

Plungės administracijos vadovo tvirtinimu, sutvarkytose erdvėse galės lankytis turistai, atvyksiantys į Oginskio rūmus, nes į parką bus nutiesti takai.

M. Kauno teigimu, teritorijoje galės kurtis vietiniai smulkūs verslininkai, įkaitant valčių nuomos ar nardymo paslaugas.

„Gal ir nėra tas mūsų vandens telkinys toks švarus kaip Platelių ežeras, kuris traukos objektas yra visiems – ir nardytojams, bet kodėl ne?“ – svarstė jis.

Pasak M. Kauno, tvarkoma teritorija bus antroji iš kelių miesto infrastruktūros pertvarkos dalių. Pernai už 3 mln. eurų jau sutvarkytas Babrungo slėnis su estrada ir Laisvės alėja prie parko, o ateityje numatoma rekonstruoti pagrindinę Vytauto gatvę – nuo senamiesčio aikštės iki bažnyčios.

Be to, dar vėliau planuojama rekonstruoti ir irklavimo bazę.

„Dabar ji (irklavimo bazė – BNS) apgailėtinos būklės, bet turime planų atnaujinti, projektą pasirengę turime, bet nėra finansavimo. Apie 0,5 mln. eurų reiktų“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)