M. Sinkevičius socialdemokratams vadovaus iki gegužės 29 d. vyksiančio suvažiavimo, kurio metu bus patvirtintas naujai išrinktas LSDP pirmininkas.

„Esu pasiryžęs tris mėnesius kantriai ir nuosekliai su jumis dirbti. Viskas yra mūsų visų rankose. Būtent jūsų, partijos bičiulių, ne vien pirmininko. Vienas žmogus dar nėra viskas“, – tarybos posėdyje kalbėjo M. Sinkevičius.

Tarybos narius jis informavo, kad partijos pirmininko rinkimuose jis nedalyvaus.

LSDP komunikacijos skyriaus atstovas Justinas Argustas Delfi penktadienio vakarą informavo, kad partijos taryba rinkosi iš dviejų galimų laikinųjų partijos vadovų – M. Sinkevičiaus ir Vilijos Blinkevičiūtės.

M. Sinkevičiaus kandidatūrą iškėlė partijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Tarybos nariams buvo pateiktos dvi kandidatūras, kurias patys tarybos nariai iškėlė: M. Sinkevičiaus ir V. Blinkevičiūtės. Dėl abiejų kandidatūrų buvo balsuojama. Balsavime dalyvavo 171 narys, už M. Sinkevičių balsavo 97 tarybos nariai, o už V. Blinkevičiutę – 74 tarybos nariai“, – sakė J. Argustas.

LSDP suvažiavimas

LSDP pirmininko rinkimų I–asis turas vyks balandžio 22–25 dienomis, jis renkamas 2 metų kadencijai.

Nuo 2017 m. LSDP vadovavo Gintautas Paluckas, prieš savaitę jis iš užimamų pareigų atsistatydino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)