„Labai svarbu, kad žmonės žinotų, jog mes dabar turime Vyriausybę, ji priima kažkokius neteisingus sprendimus arba sprendimų nepriima, bet, jeigu mes išrinktume kitus, tuos, kurie yra šešėlinės Vyriausybės atstovai, būtų kitaip. Tai yra normalus opozicijos-pozicijos darbas“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

„Bet pas mus pastaruosius ketverius metus pasirinktas variantas buvo propagandinis puolimas: „valstiečiai“ kvaili, „valstiečiai“ nemoka valdyti valstybės ir viskas tu baigėsi, niekada jokių pasiūlymų. Tai šiuo sprendimu – šešėline Vyriausybe – bandome parodyti, kad galima elgtis visiškai kitaip dirbant opozicijoje, nes pavyzdžio tokio per 30 metų nebuvo Lietuvoje“, – pridūrė jis.

Visgi R. Karbauskis kol kas neatskleidė, kas bus šešėlinėsVvyriausybės premjeras. Politikas teigė, kad šešėlinio Ministrų Kabineto sudėtis bus atskleista kartu su programa.

„Kiekvienoje situacijoje kiekvienas sprendimas, kad ir koks jis būtų, jis yra kompleksija. Negalima šnekėti kažkokiu vienu aspektu, neminint viso konteksto. Visas šešėlinės Vyriausybės kontekstas yra 15 žmonių ir svarbiausia yra programa, su kuria šešėlinė Vyriausybė ruošiasi dirbti“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Visgi „Valstiečių“ lyderis paaiškino, kad šešėlinės vyriausybės pristatymas buvo atidėtas dėl koronaviruso krizės šalyje.

„Mes atidėjome pristatymą šios vyriausybės dėl koronaviruso, nes iš tikrųjų mums daug svarbiau buvo patiems dirbant prie išėjimo iš koronaviruso gairių, pasekmių mažinimo ir t.t. Tie klausimai yra daug svarbesni visuomenei ir mums patiems. Šešėlinės Vyriausybės klausimas tikrai nėra pirmos svarbos klausimas, kai mes turime tokią situaciją su karantinu“, – teigė politikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)