„Mano prašymas, kad kaip ir praeitą kartą, ir dabar dar vis nuo didesnių susibūrimų būtų susilaikyta kelias savaites tol, kol bendresnis karantino atlaisvinimas visuomenėje nėra vykdomas. Nes tiesiog tos rizikos grupės, kurios labai dažnai sudaro didelę dalį bažnyčių lankytojų, jas reikia dar papildomai pasaugoti“, – „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

Premjerė taip pat atkreipia dėmesį, kad pagaliau Lietuvoje pasiektas ne tik koronaviruso atvejų mažėjimas, tačiau ir perteklinių mirčių nuo COVID-19 sumažėjimas. Todėl I. Šimonytė prašo bažnytinės valdžios prisidėti prie pandemijos suvaldymo ir pamaldų dar neatnaujinti.

„Vadinasi, mes bendromis jėgomis per šias kelias savaites sugebėjome išsaugoti nemažai gyvybių ir tas gyvybes reikia saugoti ir toliau, nes nors ir perteklinių mirčių skaičiai sumažėjo, jie vis dar yra, žmonės vis dar miršta, kurie kitomis aplinkybėmis būtų dar gyvenę“, – sakė I. Šimonytė.

„Manau, kad rizikas žmonėms reikėtų mažinti visais būdais kaip įmanoma. Tai mano toks prašymas ir toliau bus bažnyčios valdžiai, bet, žinoma Lietuvos vyskupų konferencija priims sprendimą pati“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Lietuvos vyskupų konferencija yra priėmus sprendimą viešas pamaldas bažnyčiose sustabdyti iki sausio 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)