„Trečiadienį Lietuvoje sniego intensyvumas buvo mažesnis ir iki vakaro sniego paplitimas dar labiau tols, apims tik rytinius šalies rajonus ir galiausiai ateinančią naktį šio ciklono atnešti sniego debesys turėtų iš mūsų šalies pasitraukti“, – laidoje „Delfi diena“ sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Paulius Starkus.

Pasak sinoptiko, traukiantis sniegui, į šalį įsiverš šaltesni orai, temperatūra smarkiai kris.

„Naktį šals stipriau, iki 3–8 laipsnių šalčio, pietiniame pakraštyje, kur dar šiek tiek snyguriuos, bus apie 3–4 laipsnių“, – prognozavo jis.

Sinoptikų prognozės rodo, kad šalčiausia bus šalies vakaruose, vidurio regionuose ir šiaurėje – vietomis net iki 11 laipsnių šalčio.

Anot P. Starkaus, paryčiais prie Lietuvos priartės jau kitas ciklonas, kuris atneš kritulių.

„Turėtų vyrauti sniegas, bet ryte gali įsimaišyti lijundros, šlabdribos.“

Sniego, P. Starkaus teigimu, ketvirtadienį išvengti nepavyks, tačiau snigs ne visoje šalyje.

„Ketvirtadienį dieną sniegas daugiau laikysis vakarinėje šalies pusėje, bet to, kas buvo pastarosiosmis dienomis, tokio intensyvumo, jau nebus“, – sakė sinoptikas.

Jis įspėja ir dėl sudėtingų eismo sąlygų: „Naktį temperatūrai nukritus vietomis iki 10 laipsnių šalčio, sniegas stings, pavojingos sąlyogs išliks ir gali būti dar sudėtingesnės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)