Pasak PAGD situacijų koordinavimo centro, pastarąją parą daugiausiai iškvietimų buvo Vilniuje (102) ir Kaune (83), daugiausiai ugniagesiai vyko šalinti nuvirtusių medžių nuo važiuojamosios dalies.

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) praneša, kad dėl iškritusio gausaus šlapio sniego visoje Lietuvoje trečiadienį 8 valandą be elektros buvo apie 55 tūkst. namų ūkių.

Daugiausiai vartotojų be elektros fiksuojama Vilniaus (apie 19 tūkst.) ir Utenos (apie 16 tūkst.) regionuose, Kauno regione (apie 8,3 tūkst.), Alytaus regione (apie 7 tūkst.), Panevėžio regione (apie 6,3 tūkst.). Kituose regionuose gedimų fiksuojama mažiau.

Vingio parke sužalotas bėgikas

Nuvirtęs medis sužalojo vieną vyrą Vilniuje, Vingio parke, jis buvo išlaisvintas dar iki atvykstant ugniagesiams. Jis išvežtas į ligoninę.

Daugiau pranešimų apie nukentėjusius nebuvo.

Eismo sąlygos labai sudėtingos

Eismo sąlygos trečiadienio rytą visoje šalyje išlieka sudėtingos dėl visą naktį gausiai kritusio sniego ir pūgos, dalis rajoninių kelių – nepravažiuojami, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Pagrindiniai keliai – su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis prispausto ar puraus sniego sluoksnis siekia iki 10-15 cm.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai – keliai su prispaustu sniegu, slidūs, čia vietomis sniego sluoksnis – iki 30 cm.

Kelių direkcija įspėja, kad kai kurie rajoniniai keliai yra pietų ir rytų Lietuvoje yra sunkiai pravažiuojami, tokių kelių yra Marijampolėje apskrityje, Vilkaviškyje, Vilniaus, Ukmergės, Širvintų rajonuose.

Keliai valomi visu pajėgumu, tačiau Kelių direkcija įspėja, kad nuvalius dėl snygio jie vėl netrukus pasidengia sniegu.

Kiek geresnės eismo sąlygos yra vakarų Lietuvoje, ypač Klaipėdos apskrityje, nes ten kritulių buvo mažiau.

Taip pat perspėjama, kad dėl storo sniego sluoksnio lūžta medžiai, medžių šakos, įspėjama būti atsargiems miškingose vietovėse, susilaikyti nuo nebūtinų kelionių automobiliu.

Trečiadienio rytą visoje Lietuvoje tebesitęsia snygis, gausiausiai sninga Kaišiadorių, Marijampolės ir Varėnos rajonuose, vakaruose, šiaurės vakaruose sniegas kai kur pereina į šlapdribą, vietomis – pūga.

Oro temperatūra – nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną taip pat snigs, vietomis pustys. Vėjas bus šiaurės vakarų, vakarų 8–13 m/s. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Ant stogų esantis sniegas gali kelti pavojų

Tuo tarpu Grinda perspėja apie ant stogų esantį sniegą, kuris gali kelti pavojų.

„Apdrabos neatlaiko ne tik medžiai, bet ir pastatų konstrukcijos. Kai taip sninga trečią parą iš eilės, jo masė ant stogų gali tapti kritine.

Primename, kad siekiant išvengti nelaimių, būtina pašalinti susikaupusį storą sniego sluoksnį nuo stogų, stoginių, pavėsinių, sandėliukų, paviljonų, balkonų, kitų laikinų pastatų, nes nuo padidėjusių apkrovų gali neatlaikyti pastatų konstrukcijos ir įvykti griūtys.

Ypatingą dėmesį reikia skirti plokštiems stogams!

Kitas labai svarbus dalykas – nuo stogų gali pradėti slinkti sniego lavinos. Būkite atsargūs“, – informuoja tarnybos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)