„Egzaminai yra tikrai nesudėtingi ir jeigu juos įmanoma organizuoti, reikia tikrai dėti visas pastangas, kad jie įvyktų“, – laidoje „Delfi diena“ sakė jis.

Anot S. Jurkevičiaus, jei egzaminai nevyktų, aukštosioms mokykloms būtų sunku atsirenkant būsimus studentus remtis pažymiais kaip objektyviu rodikliu.

„Yra labai nelygiavertė padėtis rašant pažymius ir mokiniams stojant į aukštąsias mokyklas ir aukštosioms mokykloms iškiltų labai keistos problemos. To tikrojo atsirinkimo tikrai nebūtų, stojimo į aukštąsias mokyklas sąlygos būtų labai nevienodos“, – teigė Vilniaus licėjaus direktorius.

„Dažniausiai tose gimnazijose, kuriose galbūt daugiau dėmesio skiriama, pažymiai yra mažesni“, – pridūrė jis.

Tą S. Jurkevičius sakė pastebintis net tarp 8 klasių mokinių, kai šie stoja į Vilniaus licėjų.

„Kai stoja į licėjų, daugelis išgyvena, kad vienose mokyklose rašomi pažymiai vienaip, kitose kitaip. Lietuva neturi gero kriterinio vertinimo, kuris būtų panašus visose mokyklose, todėl atsisakius egzaminų įvyktų lengvas chaosas. Rezultatai būtų ypač nepatikimi“, – teigia jis.

Pasak S. Jurkevičius, į aukštąsias mokyklas planuojantys stoti abiturientai dažniausiai laiko 3–4 brandos egzaminus, todėl nuotolinis mokymas, jo nuomone, gali net padėti ties jais susitelkti.

„Kai kurias disciplinas mokytis nuotoliniu būdu kartais yra net palankiau. Socialiniai, humanitariniai mokslai reikalauja susikaupimo – namuose gali tą daryti. O tikslieji, kaip ir minėjau, reikalauja didesnio kontakto su mokytoju ir, manau, kiekviena mokykla turi pasistengti tai garantuoti“, – sakė S. Jurkevičius.

Vilniaus licėjaus direktoriaus teigimu, jei mokiniai motyvuoti, o mokytojai dirba atsakingai ir sumaniai naudoja technologijas, šiuo metu jau nėra didelio skirtumo, ar mokymas nuotolinis, ar kontaktinis.

Tiesa, situacija Lietuvos mokyklose skiriasi. Sunkiau, pasak S. Jurkevičiaus ir jaunesniems mokiniams, pradinukams.

„Nuotolinis mokymas remiasi motyvacija, susikaupimu ir savo darbo planavimu. Vyresniems mokiniams, manau, nėra jokių problemų, kai kuriais aspektais nuotolinis mokymas yra dar geriau negu gyvas“, – kalbėjo S. Jurkevičius.

„Galimybių yra, reikia tik noro, susikaupimo, savarankiško darbo ir motyvacijos. Manau, niekas iš esmės nesikeičia, tik savidisciplina šiuo metu įgauna didesnę vertę“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo Vilniaus licėjaus direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)