T. Kaunienė „Delfi“ komentavo, kad snigs ir šią dieną, ir artimiausią naktį. Daugiausia centriniuose ir rytiniuose rajonuose.

„Stiprėjant vėjui, kils ir pūgos. Pradės tą sniegą nešioti ir labai tikimės, kad dabar tą šlapią, prilipusį prie šakų ir laidų sniegą nupurtys ir kad tie medžiai nelūžinėtų. Jau pradeda stiprėti vėjas, jau 15 m/s pučia pietiniuose Lietuvos rajonuose. Vis tik tuose pietiniuose ir centriniuose jis turėtų toliau stiprėti.

Tas vadinamas snygis niekur nesitraukia, jo turi kliūti visai Lietuvai ir didžiausias kiekis apima centrinius ir rytinius Lietuvos rajonus apima.“

Pasak jos, kadangi sninga be sustojimo, net ir valant kelius, vis tiek reikėtų tikėtis, kad jie vėl bus greitai užsnigti. Ji pataria geriau šiuo laiku nevažinėti atokiais miškų keliukais.

LAKD pranešė, kad Visoje Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio antradienio rytą eismo sąlygos yra sudėtingos.


Pagrindinių kelių dangos vietomis su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su prispaustu sniegu, vietomis su puraus sniego sluoksniu iki 20 centimetrų.

Slidžius kelių ruožus valo ir barsto bendrovė „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Šiaurinėje ir pietinėje Lietuvos dalyje eismo sąlygas vietomis sunkina pūga.

Vakarinėje šalies dalyje kritulių nėra, tačiau daug kur susiformavęs plikledis.

Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną numatomi krituliai, daug kur smarkus sniegas, didžiausia tikimybė rytinėje šalies pusėje. Daug kur susidarys plikledis, kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, 8–13 m/s, daug kur gūsiai 15–19 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Sausio 27-os naktį sniegas, šiaurės rytinėje pusėje smarkus, daug kur pūga. Dieną snigs silpniau. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 9–14 m/s, naktį daug kur gūsiai 15–19 m/s. Temperatūra naktį nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Sausio 28 d. vietomis pasnigs. Vėjas naktį vakarų, 4–9 m/s, dieną silpnas. Temperatūra naktį 3–8, vietomis iki 12 laipsnių šalčio, dieną nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Sausio 29 d. vietomis pasnigs. Vėjas daugiausia šiaurinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 5–10, vietomis iki 14 laipsnių šalčio, dieną 1–6 laipsniai šalčio.

Sausio 30 d. vietomis pasnigs. Naktį kai kur rūkas. Vėjas nepastovios krypties, 3–8 m/s. Temperatūra naktį 8–13, vietomis iki 18, pajūryje 5–7 laipsniai šalčio, dieną 2–7 laipsniai šalčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)