Pirmadienio pirmoje dienos pusėje žymesnių kritulių Lietuvoje nenumatoma. Tačiau popiete pietrytinius rajonus pasieks iš pietų ciklono nešamas sniegas. Gana greitai jis išplis į didesnę, daugiausia rytinę šalies dalį ir vakarėjant snigs vis smarkiau. Vėjas pradžioje palyginti ramiai pūs iš pietų, o ciklonui artėjant rytinėje šalies pusėje jau atsisuks iš šiaurės rytų. Aukščiausia temperatūra dieną numatoma apie 0 ar 1 laipsnį šilumos, pajūryje sieks iki 3 laipsnių šilumos.

Antradienį orų sąlygos didesnėje šalyje bus itin sudėtingos. Rytų ir Vidurio Lietuvoje numatomas intensyvus ilgai besitęsiantis sniegas, šlapdriba. Sustiprėjus vėjui rytą ir dieną daug kur kils pūga. Šiaurės, šiaurės vakarų vėjo gūsiai naktį sieks 8–13 m/s, rytą kai kuriuose pietiniuose rajonuose iki 16 m/s, dieną rytiniuose ir pietiniuose rajonuose daug kur gūsiai iki 15–20 m/s. Temperatūra naktį ir dieną bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį vis dar tęsis sniegas, pūga, smarkiausiai snigs šiaurės rytiniuose, šiauriniuose rajonuose. Dieną, ciklonui nuslenkant į šiaurę, snigs vis silpniau. Vėjas suksis iš vakarų, pietvakarių, naktį dar daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s, dieną vėjas rims. Temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ir penktadienį tikimasi ramaus, nesniegingo, bet jau šaltesnio orų laikotarpio. Temperatūra ketvirtadienio naktį kris iki 2–7, vietomis iki 10 laipsnių šalčio, penktadienio naktį iki 5-10, kai kur Žemaitijoje ir žemiau 10 laipsnių šalčio. Dienomis irgi karaliaus kelių laipsnių šaltis.

Savaitgalį šaltis nesitrauks, vėl galime sulaukti gausesnio sniego.