Lietuva savarankiškai ir kartu su sąjungininkais teikia paramą Ukrainos vykdomoms reformoms karinio mokymo ir rengimo srityje, padeda taikyti vakarietiškus standartus Ukrainos kariuomenėje, siekiančioje didinti tarpusavio sąveiką su NATO šalių kariuomenėmis.

Taip pat, siekdama artinti Ukrainos kariuomenę prie vakarietiškų standartų ir suteikti galimybę mokytis dirbti pagal NATO procedūras, Lietuva kviečia Ukrainos karius mokytis Lietuvos karinio rengimo įstaigose, finansuoja Ukrainos karininkų mokslus Baltijos gynybos koledže. Intensyviau remti Ukrainą kariniais instruktoriais, mokymosi galimybėmis, strateginiais patarimais ir kitomis karinėmis priemonėmis Lietuva pradėjo po 2014 m. įvykdytos Rusijos agresijos prieš šią šalį.

Šiemet Lietuvos kariai tęs dalyvavimą ir kitose tarptautinėse operacijose ir misijose. Planuojama, kad 2021 m. NATO, Europos Sąjungos, Jungtinių Tautų ir JAV vadovaujamų koalicijų tarptautinėse operacijose dalyvaus apie 170 Lietuvos karių, nurodoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)