„Šis klausimas dabar jau apaugo kažkokiais gandais. Todėl noriu šioje vietoje labai aiškiai pasakyti: šiuo metu aš nematau galimybės šiems neseniai buvusiems ministrams užimti ambasadorių minėtose valstybėse pareigas dėl labai paprastos priežasties – dėl reikalingo politinio atšalimo“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

„Jeigu mes tikrai ne žodžiais, o darbais ir savo veiksmais norime siekti diplomatinės tarnybos depolitizavimo, tai mes tokį politinio atšalimo laikotarpį turėtume taikyti“, – pridūrė prezidentas.

G. Nausėda kartu pažymėjo, kad nė vienam iš šių ministrų neturi priekaištų dėl darbo kuruojant jiems pavestas ministerijas. Maža to, akcentavo prezidentas, būtent jo dėka R. Karoblis liko poste, kai Sauliaus Skvernelio Vyriausybė po prezidento rinkimų buvo grąžinusi įgaliojimus.

„Priekaištų buvusių ministrų darbui aš neturiu jokių. Maža to, aš labai aktyviai dalyvavau, kad ponas Raimundas Karoblis būtų skirtas krašto apsaugos ministru tuo metu, kai Skvernelio Vyriausybė atidavė savo įgaliojimus ir viena iš partijų pretendavo užimti krašto apsaugos ministro poziciją. Mano pasipriešinimas lėmė tai, kad būtent ponas Karoblis liko krašto apsaugos ministru iki kadencijos pabaigos“, – sakė G. Nausėda.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, R. Karoblis ir Lietuvos diplomatijai beveik dešimtmetį vadovavęs L. Linkevičius kol kas eis ambasadorių ypatingiems pavedimams pareigas Užsienio reikalų ministerijos (URM) Europos Sąjungos departamente. L. Linkevičius URM dirba nuo sausio 11 d. Europos Sąjungos departamente ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigose. R. Karoblis turėtų pradėti darbą URM sausio 25 d., taip pat Europos Sąjungos departamente ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (464)