„Prezidentas Gitanas Nausėda kalbėjo apie A. Navalną ir apie visiškai nepriimtiną situaciją, kai jau vieną kartą nuodytas žmogus, opozicijos veikėjas, Kremliaus kritikas grįžta į tėvynę ir yra suimamas čia pat oro uoste, milicijos nuovadoje jam daromas kažkoks teismas ir jis įkalinamas 30 dienų. Vakar pasirodė informacija, kad bendražygė Sobol taip pat yra suimta. Kai tai darosi Europos Sąjungos pašonėje, labai neramu“, – LRT radijui teigė A. Skaisgirytė.

Šalies vadovo patarėja sakė, kad G. Nausėdos siūlymas už A. Navalno suėmimą atsakingiems Rusijos pareigūnams įvesti sankcijas EVT susilaukė palaikymo.

„Prezidento idėją palaikė ne viena šalis: Baltijos, Šiaurės, Vidurio Europos šalys, Vokietija Olandija kalbėjo apie tai. Gerai, kad jau kitą savaitę vyks Užsienio reikalų tarybos posėdis, kur Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai tarsis konkrečiai dėl to, kaip atsakyti į A. Navalno suėmimą“, – patikino ji.

A. Skaisgirytė taip pat atkreipė dėmesį, kad norint, jog sankcijos Rusijos pareigūnams būtų įvestos Europos Sąjungos lygiu reikia, kad tokiam žingsniui pritartų visos ES valstybės narės.

„Kad būtų sankcijos įvestos, turi pritarti visos Europos Sąjungos šalys. Tada yra kitas etapas, tai įvardinti tuos konkrečius asmenis ir turėtų jiems būti pagrindimas labai aiškus. Ir šiuo atveju turbūt bus labai aišku, kodėl jiems yra įvedamos sankcijos. Todėl yra dar tokio tiriamojo darbo šiek tiek“, – sakė A. Skaisgirytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)