Visoje Lietuvoje nuskambėjo žinia apie Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus inicijuotą skyrybų procesą. Pats meras apie tai pranešė savo feisbuko paskyroje, vėliau jautriu įrašu sureagavo ir jo žmona. Visuomenę supriešino mero prisipažinimas, kad santuoka jam nebekelia džiugesio.

Tačiau psichologas Edvardas Šidlauskas neskubėjo teisti panašioje situacijoje atsiduriančių žmonių ir sakė, kad reikia atsiminti, jog santykiai yra kaip šachmatų lenta. Taip pat vieno recepto, kaip išlaikyti juos ilgalaikius irgi nėra.

Galioja viena taisyklė

Santykių srityje, sako jis, galioja viena taisyklė, kad čia nėra jokių taisyklių. Kiekvieni santykiai yra išskirtiniai ir susiklosto savaip.

„Kitaip sakant, kaip šachmatų partija. Nėra vienodos šachmatų partijos, nėra gero ir teisingo ėjimo visose partijose. Todėl kiekviena pora savaip randa savo kelią ir kartais savo natūralią baigtį. Manau, kad bendrąja prasme tai nėra tragedija. Mes labai šį dalyką sureikšminame.

Pagalvokime blaiviai – sveiko proto žmogus pasižada kitam žmogui visą likusį gyvenimą. Tuo metu būna apimtas aistros, emocijų, galima sakyti, neadekvatus. Tas jausmas, anksčiau ar vėliau, visada atslūgsta ir kai tai įvyksta, lieka tik įsipareigojimai. Taigi, pyrago kremą nuvalgėme, liko buitis, vaikai, mokesčiai ir t. t.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)