Narai lediniame vandenyje praleido pusantros valandos, ieškodami mašinos ir norėdami įsitikinti, kad joje neliko žmonių. Automobilis lieka 12 metrų gylyje, mat neaišku, kas turi mokėti už jo traukimą, nes „Subaru“ vairavęs jaunuolis nėra automobilio savininkas.

Gausios narų ir medikų pajėgos sulėkė prie Kauno marių, gavę pranešimą, kad paskendo automobilis. Lediniame, vos 2 laipsnių vandenyje, tamsoje, kai lauke spaudė 11 laipsnių šaltis, gelbėtojai pusantros valandos ieškojo po ledu pradingusio „Subaru“ markės automobilio.

LNK žinias narų vadovas Mindaugas Belickas informavo, kad įvykio vietoje dirbo keturi narai.

„Narams nusileidus ant Kauno marių dugno, buvo pastebėtas automobilis, maždaug 10 metrų gylyje“, – sakė jis.

„Subaru“ automobilis įlūžo maždaug 50 metrų nuo kranto, jis rastas apsivertęs ant stogo.

„Automobilio durelės buvo uždarytos, naras pats atidarė vairuotojo dureles, pasižiūrėjo ar nėra žmonių viduje. Ir išnėrė“, – sakė M. Belickas.

Liudininkai sako, kad apylinkėse matė vaikštantį jaunuolį su šlapiais drabužiais, kuris galėjo būti pasprukęs iš paskendusio „Subaru“.

Vėžes tiesiai į eketę matyti dar ir šiandien. Panašu, kad neapsižiūrėjęs vairuotojas naktį pataikė į properšą.

Akivaizdžių įrodymų, kad būtų su mašina ant ledo pieštos vadinamos „saulės“, nėra.

„Iš važiavimo trajektorijos ir paliktų vėžių matosi, kad tiesiog buvo užvažiuota ant ledo įlūžta. Papildomų manevrų, ar chuliganiško važinėjimo ant ledo požymių nėra“, – sakė Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius.

Narai policijai pasakė automobilio valstybinius numerius. Policija išsiaiškino, kad vairuotojas ir savininkas yra du skirtingi žmonės. Tad kam priklauso automobilis, nežinia, aišku, kad jis nėra vogtas.

Visai prie pat vietos, kur paskendo mašina meškeriojantys žvejai sako, kad ledo storis toje vietoje apie sprindį, kiek daugiau nei 15 centimetrų.

Mašinos svorį atlaikyti užtenka 12 centimetrų ledo. Tačiau aplink skendimo vietą ant marių matyti daugybė properšų.

Žvejai sako, kad ledas dabar yra itin klastingas.

Policija prašo atsiliepti mačiusius įvykį ar galinčius žinoti, kas vairavo automobilį. Šiemet tai jau antras atvejis Kaune, kai mašina įlūžta ir atsiduria po ledu.

Kol kas automobilis ir toliau liks po ledu, nes tarnybos nesutaria, kas turėtų jį ištraukti iš dugno, ir kas sumokės už automobilio meškeriojimą.