„Apgailestaujame, kad nedori Lietuvos politikai kultūrą naudoja, siekdami išnaikinti draugišką Lietuvos piliečių požiūrį į mūsų šalį“, – antradienį sakė Rusijos URM atstovė Marija Zacharova.

Taip ji komentavo Lietuvos sprendimą į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtraukti Bulgarijos ir Rusijos pilietį, žinomą dainininką Filipą Kirkorovą.

„Norėtume pažymėti, kad represinis požiūris į artistus tapo tikra naujų Europos demokratijų vizitine kortele“, – teigė M. Zacharova.

Anot jos, ne pirmą kartą oficialusis Vilnius „intriguoja“ Rusijos artistų atžvilgiu.

„Anksčiau į šalį nebuvo įleistas A. V. Aleksandrovo dainų ir šokių ansamblis, dainininkai G. Lepsas ir O. Gazmanovas“, – priminė URM atstovė.

Absurdišku kaltinimu ir visiška kvailyste ji pavadino Lietuvos politikų teiginius, kad F. Kirkorovas ir kiti Rusijos atlikėjai yra tapę „minkštosios galios“ įrankiais.

Rusijos atlikėjui F. Kirkorovui penkeriems metams uždrausta atvykti į Lietuvą.

Kaip pranešė Lietuvos vidaus reikalų ministerija, Migracijos departamentas Užsienio reikalų ministerijos prašymu antradienį įtraukė šį Rusijos atlikėją minėtam laikotarpiui į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje. Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą įsigalioja nuo sausio 19 dienos.

„Viešai Krymo okupaciją pateisinantys atlikėjai neturėtų būti toleruojami nė vienoje demokratiškoje valstybėje. Turime vienareikšmę poziciją tokių veikėjų klausimu, todėl abejonių dėl F. Kirkorovo įtraukimo į nepageidaujamų Lietuvoje žmonių sąrašą nekilo“, – sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.