Kaip pažymi TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, nėra normali situacija, kai kadenciją baigę parlamentarai gauna iš karto 6 mėnesių išeitinę išmoką, bet į darbą grįžta po mėnesio ar dviejų.

„TS–LKD frakcijos vadovybė, atsižvelgdama į pastarųjų mėnesių atvejus, teikia pataisymą Seimo statutui, kad Seimo narių išeitinių sistema būtų protinga ir padori.

Nėra normalu, kuomet kadenciją baigę Seimo nariai vienu ypu gauna 6 mėnesių išeitinę išmoką, o netrukus vėl pradeda dirbti Seime. Ji turi būti mokama kas mėnesį, tokiu būdu išvengtume situacijų, kai buvęs parlamentaras gauna visą išmoką iškart baigęs kadenciją, o kitą dieną jau įsidarbina kitame darbe arba, susiklosčius aplinkybėms, grįžta į Seimą dirbti kaip Seimo narys. Deja, pastaruoju metu matome ne vieną tokį atvejį“, – teigia R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Šiuo metu Statutas numato, kad Seimo nariui išmokama tiek vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, kiek metų nepertraukiamai truko jo kadencija Seime, bet ne mažesnė kaip 2 ir ne didesnė kaip 6 vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka.

Kaip skelbė lrt.lt, šioje kadencijoje neperrinktiems parlamentarams buvo išmokėta nuo 6,8 iki 23,6 tūkst. eurų siekianti išeitinė išmoka. Tokią išeitinę gavo ir Artūras Skardžius, kuris galimai užims Seimo nario mandato atsisakiusio Antano Guogos vietą Seime. A. Skardžius išeitinė siekė apie 12 tūkst. eurų į rankas. Kaip skelbė lrt.lt, jei A. Skardžius grįžtų į Seimą, išmokos jis grąžinti neturėtų, nes to neleidžia teisės aktai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)