O nuo nebaudžiamo siautėjančio nusikaltėlio nukentėjusiųjų ratas plėtėsi vos ne kasdien – gindami savo turtą ir artimuosius, susivienijo apie 20 vyrų, kurie dieną ir naktį ieškojo neseniai į laisvę išleisto nusikaltėlio. Ir surado – R. V. Kazlauskas buvo surastas miegantis savo paties suregztoje palapinėje. Tai buvo puiki proga nusikaltėlį sulaikyti, ir žmonės tuo pasinaudojo – iš karto iškvietė policiją.

Pareigūnai taip pat ieškojo R. V. Kazlausko – oficialią paiešką paskelbę teisėsaugininkai žiniasklaidos priemonėse išplatino pavojingo nusikaltėlio nuotrauką ir ne tik ragino būti atsargesniems, bet ir prašė pranešti, jeigu šį vyrą matė.

„R. V. Kazlauskas gali lankytis Elektrėnų savivaldybės bei Kaišiadorių rajono kaimo vietovėse“, skelbė policija.

Ir neklydo – būtent čia slapstęsis nusikaltėlis brovėsi į gyventojų namus ir vogė viską, ką tik rasdavo. O labiausiai visus šokiravo istorija, kai vyras įsibrovė į pensininkės namus ir ją itin žiauriai sumušęs išžagino.

„Kaimynas pasiūlė suburti grupę žmonių ir R. V. Kazlauską pagauti – seni žmonės jo bijojo, buvo kilusi didžiulė panika, – sakė vienas nusikaltėlio paieškoje dalyvavęs Vievininkų kaimo gyventojas. – Susivienijo apie 20 žmonių – mes ėjome krūmais ir ieškojome, po gerų dviejų valandų paieškos mes jį suradome krūmuose Vievininkų kaime. Buvo tokia kaip palapinė iš skudurų suręsta, jis ten miegojo ir nespėjo sureaguoti. R. V. Kazlauskas buvo nuogas, šalia mėtėsi buteliai, dviratis, rūbai. Mes iš karto iškvietėme policiją, pareigūnai jį išsivežė.“

Daugybę kartų teisto nusikaltėlio sulaikymas leido atsikvėpti baimėje gyvenusiems Vievio ir Elektrėnų apylinkių gyventojams. Liovėsi ir vagystės iš žmonių namų, tačiau R. V. Kazlausko sumuštos ir išžagintos pensininkės laukė nauji išbandymai – moteris buvo kviečiama į apklausas policijoje, o kai baudžiamoji byla buvo perduota teismui, prireikė sukaupti daug drąsos ir su prievartautoju susitikti akis į akį.

Šis susitikimas nukentėjusiajai sukėlė tikrą šoką – teismo salėje išgirdęs išžagintos moters liudijimą, R. V. Kazlauskas suprato, kad nepavyks išsisukti nuo bausmės ir jis ilgam vėl atsidurs už grotų, todėl nebijodamas nei jį saugojusių konvojaus pareigūnų, nei bylos nagrinėjime dalyvavusio teisėjo ir prokuroro ėmė grasinti.

„Melskis, kad aš neišeičiau“, – agresyviai nusiteikęs šaukė jis.

Vyro niekas negalėjo sustabdyti – atrodė, kad, jeigu tik galėtų, jis čia pat pultų savo auką ir ją sudraskytų į gabaliukus.

„Aš tau galvą nurėšiu, nuopis..., kurv... tu. Melskis, kurv..., kad dagyventum“, – net vedamas iš teismo posėdžio, kuriame buvo nagrinėjama išžaginimo byla, lyg išprotėjęs šaukė R. V. Kazlauskas.

Šie grasinimai nužudyti prieš jį liudijančią nusikaltimo auką neliko nepastebėti – policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, o vėliau baudžiamosios bylos duomenis įvertinęs teismas R. V. Kazlauskui paskelbė jau vienuoliktąjį nuosprendį.

Už tai, kad apiplėšė ir išžagino 64 metų moterį, pusę gyvenimo už grotų praleidęs R. V. Kazlauskas buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme. Dar metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė buvo skirta už grasinimus nužudyti savo auką, o subendrinus šias ir kitais nuosprendžiais skirtas bausmes, R. V. Kazlauskui nurodyta įkalinimo įstaigoje praleisti 14 metų 9 mėnesius.

Elektrėnų seniūnijoje gyvenančią pensininkę R. V. Kazlauskas nuskriaudė dar 2019 m. birželį – nebuvo praėjusios nė dvi savaitės, kai jis buvo išleistas iš įkalinimo įstaigos.

Bylos duomenimis nustatyta, kad į kaime gyvenančios moters namus atėjęs R. V. Kazlauskas griebė šeimininkei už kaklo ir nustūmė ją į namo vidų, pargriovė ant grindų ir įsibrovęs į jos namus duris užrakino iš vidaus. Bejėgė moteris buvo mušama – nusikaltėlis sudavė jai ne mažiau 10 smūgių rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas, taip pat smaugė nukentėjusiąją.

„Duok pinigų“, – šaukė nusikaltėlis.

Galop išsitraukęs peilį vyras moteriai ėmė juo grasinti, o paskui dar ir ją išžagino. O tada paėmė nukentėjusiosios piniginę ir iš jos pavogė čia rastus 26 eurus. Tada vyras iš moters namų pasišalino.

„Mane daug kartų mušė, jis buvo išsitraukęs peilį, vyniojo skudurą, pagalvojau, kad mane nužudys peiliu arba pasmaugs, – sakė nukentėjusioji. – Kol jis nebuvo suimtas, aš labai bijojau, prie kiekvieno namo lango buvau pasidėjusi po plaktuką ar kirvį, būčiau bandžiusi gintis.“

Laisvėje R. V. Kazlauskas išbuvo vos kelias dienas, tačiau nesėdėjo rankų sudėjęs – vogė iš kitų aplinkinių kaimų gyventojų, kol buvo sulaikytas.

Nukentėjusioji neslėpė, kad ne ką mažiau bijojo ir tuomet, kai R. V. Kazlauską pamatė teismo salėje – nors vyras buvo suimtas, tačiau grasino, jog vis tiek ją nužudys, jeigu tik ši dar bus gyva, kai jis išeis į laisvę.

Anksčiau R. V. Kazlauskas buvo teistas už išžaginimą, taip pat ir vagystes plėšimus. Pirmą kartą jis buvo nuteistas 1984 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)