Per praėjusią parą izoliuoti 1265 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant tuos, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 82 180 žmonių.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo, šiuo metu užregistruota 45 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).
Šiuo metu pradėta, bet dar nebaigta 438 atvejų epidemiologinė diagnostika, nes šie atvejai į sistemą pateko vėlai vakare.

Atvejai, užfiksuoti protrūkiuose

Pirmadienį užregistruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Kretingos rajone įsikūrusiuose Padvarių socialinės globos namuose, Vilniaus Valakupių reabilitacijos centre, Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stotyje.

Taip pat patvirtinti atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Giliukas“, ten iš viso patvirtinti trys infekcijos atvejai, Kazlų Rūdos lopšelyje-darželyje „Pušelė“ – su šiuo protrūkiu siejami 24 COVID-19 ligos atvejai, įskaitant antrinius, t. y. šeimose.

Praėjusią parą užregistruoti atvejai, siejami su protrūkiais Klaipėdoje veikiančioje baldų gamybos įmonėje, maisto gamybos ir tiekimo įmonėje Vilniuje, langų gamybos įmonėje Vilniaus rajone, Ukmergėje veikiančiame automobilių servise.

Taip pat užregistruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Kaune veikiančioje žaliavas konditerijos ir duonos gaminiams tiekiančioje įmonėje, Kauno maisto pramonės įmonėse, trąšų gamybos įmonėje Kėdainiuose, plastiko ir gumos gamybos įmonėje Biržuose, statybų įmonėje Panevėžyje, metalo apdirbimo įmonėje Šiauliuose, dviračių gamybos įmonėje Šiauliuose, pakavimo įmonėje Telšiuose.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, užregistruota 33.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)