Šeštadienio rytą stipriai pasnigus vidurdienį snygis liovėsi ir dangus išsigiedrijo. Tai paskatino daugelį šilčiau apsirengti ir išsiruošti į pajūrį, kur pamatytas vaizdas daugelį privertė stabtelėti ir išsitraukus telefoną skubėti įamžinti regimus vaizdus.

„Taip apsnigusio pajūrio dar neteko matyti“, – šypsojosi garbaus amžiaus ponia.

Tačiau šeimoms su vaikais ne grožis rūpėjo, o kuo greičiau pasimėgauti žiemos teikiamais malonumais.

„Kai vaikai atsibudo ir pro langą pamatė sniegą ėmė klausinėti, kada važiuosime su rogutėmis? Negi turiu jiems sakyti, kad privalome sėdėti namie ir negalime niekur kišti nosies? Visą savaitę praleidus tarp keturių sienų ir sąžiningai besilaikius karantino bent savaitgalį norime pakvėpuoti pušyno oru“, – kalbėjo su dviems mergaitėmis į pajūrį atvažiavusi šeima.

Jiems pritarė ir jaunuolis su mergina, kurie karštai įrodinėjo, kad kur kas naudingiau pasivaikščioti pajūriu nei gulėti ant sofos ir žiūrėti televizorių.

Pasivaikščioti išsiruošė ne tik pavienės šeimos, bet ir vestuvininkai, kurie įsiamžinti tradiciškai pasirinko Olando kepurės kalvą. Tiesa, stovėti pusnuogiams spaudžiant 9 laipsnių šalčiui – ne kiekvienam, todėl liudininkai neiškentė po kelių minučių skuodė į automobilį pasišildyti. Tačiau jaunuosius, nors ir pamėlynavusius iš šalčio, fotografė kankino ilgiau.

Į šią vietovę pasivaikščioti važiavo daugiausiai šiaurinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai, kurie be jokių kliūčių galėjo patekti ir į Girulius bei Melnragę. Tačiau iš kitos pusės, nuo Palangos plento, važiuojančiuosius į Karklę stabdė policijos patrulis. Pareigūnai prisipažino, kad teko apsukti ne vieną automobilį.

„Kai kurie net ir neprivažiavę prie posto sustoja, apsisuka ir važiuoja atgal. Atvažiuoja palangiškiai, kretingiškiai, net neringiškiai. Visus juos stabdome ir paraginame grįžti. Tačiau gargždiškiai gali važiuoti be kliūčių. Nors miestas yra net už 30 km, tačiau jie priklauso tai pačiai savivaldybei, todėl prie Olando kepurės gali važiuoti“, – sakė pareigūnai.

Galbūt dėl sustiprintos kontrolės, gal ir dėl stiproko šalčio žmonių prie jūros nebuvo daug. Judėjimo kontrolė tarp savivaldybių vykdoma nuo gruodžio vidurio, siekiant sumažinti COVID–19 užsikrėtimų skaičių. Apribojimas galioja iki sausio pabaigos, tačiau Vyriausybė artimiausiomis dienomis žada peržiūrėti šį apribojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)