Nors oro temperatūra – 10 laipsnių, tačiau pajūryje ir miške kerintys vaizdai klaipėdiečius vilioja iškišti nosis iš namų: pakeliui link jūros Herkaus Manto gatvėje rikiuojasi automobilių spūstys, o pajūryje galima išvysti policijos ekipažų reidus.

Į akis krenta ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantys poilsiautojai, besimėgaujančiu puikiu oru, vaikštant su šiaurietiško ėjimo lazdomis, taip pat su lygumų slidėmis, o vaikams didžiausia atrakcija – čiuožinėjimas nuo kopų kalniuko su rogutėmis arba specialiomis slidinėjimo lentomis.

„Oras – pasakiškas. Negi sėdėsi namuose? Aš šiandien pajūrio pakrante ir miškais pasiryžusi nueiti 10 kilometrų. Jau nuo ryto Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje policijos ekipažai per garsiakalbius ragino nesibūriuoti ir dėvėti veidą dengiančias kaukes“, – sakė jau kiek tolėliau nuo minėtų pliažų, Giruliuose, sutikta klaipėdietė Jolanta.

Iš tiesų, bevaikštant pajūriu Giruliuose, ir žurnalistams pavyko išvysti policijos ekipažą. Pastebėta, kad policijos pasirodymas paskatino kai kuriuos išsitraukti kaukes ir užsidėti ant veidų.

Klaipėdos policijos atstovė spaudai Andromeda Grauslienė žurnalistams minėjo, kad policijos reidai viešose vietose nėra tikslui bausti lietuvaičius, o tiesiog lyg prevencijos priemonė ir priminimas, kad žmonės laikytųsi Vyriausybės įvestų ribojimų ir saugaus elgesio reikalavimų karantino metu.

„Raginame žmones nesiburiuoti prie vieno kalniuko ar tokiose vietose, kur gali būti daugybė žmonių. Galima Klaipėdos savivaldybės ribose paieškoti ir atokesnių gražių vietų. Siūlyčiau žmonėms pasvarstyti, ar jiems būtina eiti iš namų, ar tai yra saugu, ar nepakenks jų ir artimųjų sveikatai“, – dar prieš kelias dienas žurnalistams kalbėjo Klaipėdos policijos atstovė spaudai.