A. Guoga ne pirmasis besitraukiantis iš Seimo, nors dar taip neseniai vyko rinkimai. Pirmasis naujojo Seimo mandato atsisakė Ramūnas Karbauskis. Merūnas svarstė, kaip turėtų jaustis rinkėjai, atidavę balsus už šiuos politikus.

„Paprastam žmogui žiūrint tikrai nefaina. Atrodo, tikrai nelengva iš didelių sąrašų išsirinkti tą žmogų, kurį pasveri ir galvoji „šitas turbūt iš tų blogiausių geriausias“, – nusijuokė M. Vitulskis. – O po to gauni tokį truputį kaip antausį.“

Karantino metu daug laiko namuose leidžiantis M. Vitulskis pridūrė, kad pastaruoju metu su žmona Erika buvo itin susidomėję serialu „Kortų namelis“. „Po to serialo sezonų suprantu, kad politikoje viskas yra įmanoma, – tikino laidos svečias. – O kiek daug mes dar visko nežinome, daug visko nesuprantame. Kaip toje dainoje „Mažas esi ir suprasti nieko negali“. Tai mes prieš juos esame tokie pakankamai maži. Tikra politika vyksta kitoj vietoj. Gaila, kad taip yra, bet taip yra.“

M. Vitulskis tikino, kad pats apie politiko kelią negalvoja, tačiau prisipažino, kad buvo sulaukęs ne vieno pasiūlymo prisijungti prie partijos. Tiesa, pasiūlymų buvo net iš ne vienos partijos.

„Per penkiolika metų esu tris kartus gavęs kvietimus į dvi partijas. Į vieną du kartus kviestas, į kitą – vieną kartą. Bet pasyviai pasižiūrėjome, nes aš manau, kad meno žmonėms iš viso reikia vengti politikuoti. Kiek įmanoma. Dažniausiai tai į gerą nenuveda. Nesu manęs gero pavyzdžio, kai politikuoja menininkas. Nebent tai daro su gero humoro eilėmis, tada pasitvirtina. Bet jei tik pasako viešai nuomonę, pradeda viešai, niekada tai nebuvo gerai“, – tikino M. Vitulskis ir pridūrė, kad stengiasi mokytis iš kitų klaidų, todėl to labai vengia.

Vis dėlto, paklausus, kad galbūt kultūros pasauliui turėtų atstovauti žmogus, atėjęs iš šio pasaulio ir puikiai suprantantis visus užkulisius, M. Vitulskis pridūrė, kad net ir norint, ne viskas nuo vieno žmogaus priklauso. „Kartais ne nuo tavęs priklauso, ar tu pakliūsi į tą kultūros departamentą ar ministeriją. Jei Gražulį išrenka į Kultūros komitetą, tai aš matau, kad labai blogi yra reikalai kultūros mūsų šaly“, – nusijuokė M. Vitulskis.

Ir nors į politiką eiti atsisakęs M. Vitulskis vengia ir kalbėti tokiomis temomis, vis dėlto priduria, kad nespjauna į šulinį. „Negaliu spjauti į šulinį, nes paskui sakys, kad va, atsimenate įrašą, kai sakė, kad menininkams negalima kalbėti, o dabar pats sėdi, – juokėsi dainininkas. – Velnias žino, turbūt toks aukščiausias menininko pripažinimo taškas, kai atiduodi save savo šaliai ir padedi tvarkyti vieną ar kitą problemą. Jei matai viziją, kai tai galima būtų pakeisti. Gal kažkada ateityje aš tam subręsiu, kas žino. Niekas nežino.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ kas savaitę aptariamos svarbiausios ir įdomiausios savaitės naujienos. Šį kartą laidoje buvo kalbama ne tik apie Seimo nario mandato atsisakantį A. Guogą, bet ir apie tūkstančius lietuvių visoje šalyje neatsispyrusius žiemiškiems malonumams ir nusprendusiems kiek pamiršti karantino nurodymus, taip pat buvo apžvelgti ir įvykiai JAV, siūlymas ir Lietuvoje įteisinti pelenų išbarstymą į jūras ar upes bei dar daugiau naujienų.

Tiesa, pats M. Vitulskis teigia, kad stengiasi neskaityti neigiamų naujienų, tad ir paklausus, ką, jo nuomone, būtų galima tituluoti savaitės naujiena, įvardijo lietuvių pasiekimus Dakare ir pagaliau į Lietuvą užklydusios baltos žiemos malonumus.