Savo kaltę neigiantis verslininkas parodymus pradėjo duoti dar pavasarį. Anksčiau jis yra sakęs turintis apie 1000 lapų medžiagos, kurią ketina pasakyti per maždaug aštuonis posėdžius.

Iki šiol jis kiekviename posėdyje komentavo prokuratūros pateiktame kaltinamajame akte surašytus epizodus, kriminalinės žvalgybos metu surinktą medžiagą ir kitas bylos detales.

Paskutiniajame teismo posėdyje R. Kurlianskis baigė aptarti jam inkriminuojamus epizodus, susijusius su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu ir sakė pereinantis prie epizodų, susijusių su „darbiečiu“ Vytautu Gapšiu.

Bylos nagrinėjamas buvo sustabdytas nuo lapkričio mėnesio, kol Seimas Generalinės prokuratūros prašymu panaikino naujai kadencijai išrinkto parlamentaro V. Gapšio neliečiamybę.

Dėl karantino reikalavimų šiame posėdyje dalis byloje kaltinamų asmenų ir jų advokatų dalyvaus nuotoliniu būdu.

Prekyba poveikiu ir kyšininkavimu šioje byloje kaltinami buvęs liberalų lyderis E. Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis bei „darbietis“ V. Gapšys. Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

R. Kurlianskis kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. R. Kurlianskis sako, kad pas E. Masiulį rastus 90 tūkst. eurų skyrė jo politinei veiklai finansuoti.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.