„Preliminariu vertinimu manau, kad mobilumo apribojimai davė labai gerą efektą ir dabar būtų labai svarbu to efekto nepamesti, nes yra viena aplinkybė, dėl kurios mes tuo pačiu metu, matant gerėjančią statistiką, turime pagrindo nerimauti – nauji viruso štamai“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandoje sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, viruso atmainos yra greitai plintančios, dėl to atsipalaiduoti, pasak premjerės, negalima.

„Tada mes dar nuo gana aukšto nuokalnės taško pradėtume vėl kopti į viršų, ko tikrai norėtume išvengti. Mes diskutuosime apie tai, kokių aplinkybių ar papildomų sąlygų reikia kažkuriuo metu, kad galėtume galbūt dalį mobilumo apribojimų ir panaikinti, tačiau tikrai norėtume išvengti mūsų žmonių grūdimosi, pavyzdžiui, pajūryje, kurortuose ir kitose vietose, kur kol kas dėka ribojimų per šitą laikotarpį pavyko (…) pasiekti labai gerų lokalių rezultatų, bet mums reikia gero nacionalinio rezultato“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė taip pat teigė, kad pirmadienį Vyriausybė su ekspertų taryba svarstys apie galimas korekcijas mobilumo apribojimuose.

Dulkys: gydymo įstaigos po truputį grįžta į normalesnes vėžes

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pasidžiaugė nepasiteisinusiomis prognozėmis dėl šventinio laikotarpio.

Dėl to, pasak ministro, situacija gydymo įstaigose gerėja.

Arūnas Dulkys

„Vienu labai geru dalyku noriu pasidžiaugti. Kas labai pavyko ir norėtųsi, kad tą žinią norėtųsi visi žinotų – jeigu mes didžiųjų švenčių laikotarpiui buvome įspėjami, kad gali būti visos sveikatos sistemos kolapsas ir, kai pagal šviesoforo žemėlapį žiūrime, kokia yra situacija ligoninėse, tai jau pastarąsias kelias dienas yra labai daug žalios šviesos bei nei vieno raudono langelio“, – sakė A. Dulkys.