Pasak jos, NVSC vadovas nenori suprasti, kad negali įgyvendinti jam skirtų užduočių.

„Trukdo, kai žmonės negali įgyvendinti jiems iškeltų užduočių. Nenori suprasti, kad negali įgyvendinti jiems iškeltų užduočių, – tai čia aš be jokio referavimo į kažką asmeniškai. Bet, manau, kad tai yra bendrai problema. Dabar girdžiu bandymą mėtyti atsakomybę Sveikatos apsaugos ministerijai. Ministerija, be jokios abejonės, savo atsakomybę turi ir tam tikrus dalykus privalo nuspręsti. Ir kai kuriuos dalykus nuspręsti galėjo daug geriau“, – sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė pabrėžė, kad už įstaigos darbo organizavimą pirmiausia atsako NVSC vadovas.

„Tačiau už įstaigos darbo organizavimą atsako įstaigos vadovas, ir klausimai, kurie susiję su įstaigos darbo organizavimu, pirmiausia yra keltini įstaigos vadovui. Net tais atvejais, kada įstaigos vadovui nepakanka išteklių tam darbui tinkamai organizuoti. Na tikrai turi būti labai aišku, kad buvo dėtos visos pastangos, kad tie ištekliai atsirastų ir problemos būtų sprendžiamos. Man atrodo, mums šitų duomenų tikrai netenka daug matyti. Aš esu pati bendravimusi su ponu Petraičiu, man jo požiūris į tai, kur yra jo atsakomybė už įstaigos darbo rezultatus, nepasirodė labai suprantamas. Bet, žinoma, sprendimas yra ne mano, o SAM rankose. SAM turės vienaip ar kitaip šį klausimą išspręsti“, – sakė ji.

ELTA primena, kad, nepaisant deklaruotų sveikatos apsaugos ministro raginimų, R. Petraitis atsisakė trauktis iš pareigų. NVSC vadovo teigimu, jis taip ir neišgirdo konkrečių priežasčių, leidusių suabejoti jo darbu.

Pasak R. Petraičio, jei bus pateikti konkretūs jo vadovaujamos įstaigos ar jo veiklos trūkumai, jis į postą įsikibęs nesilaikys.
„Nustačius įstaigos ar mano, kaip įstaigos vadovo, sisteminius veiklos trūkumus, atsakomybę tikrai prisiimsiu ir jos nevengsiu“, – sakė R. Petraitis, nevengdamas kritikos jį kritikavusiems politikams.
Po ne kartą viešai deklaruotos kritikos sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pastarosios savaitės penktadienį pasiūlė R. Petraičiui trauktis iš NVSC vadovo pareigų.

NVSC vadovas daug kritikos sulaukė dėl įstaigos darbo organizavimo per koronaviruso pandemiją, ypač dėl daugiau nei 1 tūkst. neapskaitytų mirčių, susijusių su COVID-19.

Pirmadienį SAM informavo pradėjusi tarnybinį R. Petraičio patikrinimą.