„Aš, jeigu leisite, susilaikysiu nuo komentarų, kai būsiu Seimo nariu, tada galėsiu pakomentuoti“, – Eltai teigė jis.

Pasak politiko, jis į Seimą galės sugrįžti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) išnagrinėjus ir A. Guogos prašymą ir nutrauks parlamentaro įgaliojimus.

„Procedūros yra tokios, kad VRK turi išnagrinėti A. Guogos pareiškimą ir priimti sprendimą, o tada jau priiminėti sprendimus dėl kitų politikų, dalyvavusių rinkimuose, patvirtinti pagal eilę asmenį. Tai šiuo atveju aš būčiau tas asmuo“, – sakė A. Skardžius.

Politikas akcentavo suprantąs A. Guogos sprendimą trauktis iš Seimo nario pareigų, nes, pasak jo, sėkmingiems verslininkams darbas opozicijoje nesuteikia daug galimybių pasireikšti.

„Sunku vertinti, kai nesi to proceso dalyvis, bet, ką tokiems rimtiems verslininkams kaip Ramūnas Karbauskis, kaip A. Guoga veikti Seime, juolab būnant opozicijoje, tai aš nelabai neįsivaizduoju ir nesuprantu“, – teigė A. Skardžius.

„Greičiausiai nėra galimybės realizuoti nei savo idėjų, nei programos, su kuria ėjo į rinkimus, nei dalyvauti vykdomosios valdžios darbe. Tai vien sėdėti opozicijoje bei prarasti keletą metų, jeigu rimti verslininkai turi rimtų projektų ir t.t. (neapsimoka – ELTA)“, – taip pat akcentavo jis.

V. Jukna: V. Uspaskicho pasisakymų nekomentuojame

Tai, kad su „darbiečiais“ Seimo rinkimuose dalyvavęs A. Skardžius Darbo partijos lyderio pareiškimų nėra linkęs komentuoti, nėra nieko keisto. Be A. Guogos, niekas iš Seime esančių „darbiečių“ taip ir nepareiškė kritikos V. Uspaskichui, kurio pasisakymai sulaukė tiek atsakingų institucijų dėmesio, tiek sukėlė pasipiktinimo reakcijas Europos Parlamente.

Darbo partijos frakcijos seniūnas Seime Vigilijus Jukna Eltai teigė, kad partijos pirmininko pasisakymų jis apskritai niekada nevertina. Kita vertus, pažymėjo V. Jukna, pastaruosius V. Uspaskicho pasisakymus apie LGBT bendruomenę reikėtų suprasti kaip tam tikrą reakciją į tam tikrus pareiškimus Seime.

„Mes niekaip nevertiname pasisakymų. Aš visada esu tos nuomonės – nevertinti ir nekomentuoti. Žinoma, situacija, kai yra nueinama į vieną ar kitą pusę, yra negerai. Šiuo atveju, kai mes dar neseniai skaitėme pranešimus, kad Seime keliamas klausimas, jog reiktų bendrus tualetus padaryti. Šiuo atveju yra nuėjimas į tam tikrą kraštutinumą“, – sakė V. Jukna.

Paprašius patikslinti, ar Darbo partijos frakcijos seniūnas mano, kad ir V. Uspaskicho visuomenę klaidinantys bei atskiras jos grupes niekinantys pasisakymai yra kraštutinumas, V. Jukna gynėsi taip tikrai nesakąs.

„Aš pirmininko pasisakymų nekomentuoju“, – teigė jis. Tą patį jis atsakė ir klausimas, ar tokie partijos pirmininko pareiškimai nedaro gėdos Darbo partijai ir frakcijai Seime.

„Komentarų šiuo klausimų daugiau nebus“, – sakė V. Jukna.

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį pranešė, kad A. Guoga nusprendė atsisakyti parlamentaro mandato. Pats A. Guoga teigė, kad parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti dėl to, kad su „darbiečiais“, anot jo, nebeįmanoma įgyvendinti prieš Seimo rinkimus duotų pažadų visuomenei.

ELTA primena, kad pastaruoju laiku ėmė ryškėti nesutarimai tarp Darbo partijos nario A. Guogos ir partijos pirmininko V. Uspaskicho. A. Guoga kritiškai sureagavo į V. Uspaskicho kvietimą įsigyti vandens, neva padedančio sukurti imunitetą nuo COVID-19. Politikas tokį partijos pirmininko elgesį vadino apgailėtinu, ragino „darbiečius“ nebūti klapčiukais ir siūlė dėl šio klausimo šaukti partijos tarybos posėdį. Savo ruožtu V. Uspaskichas neslėpė pasipiktinimo bendrapartiečiu A. Guoga ir teigė, kad jo dienos partijoje suskaičiuotos.

Kilus dar vienam skandalui dėl Darbo partijos lyderio V. Uspaskicho homofobiškų pasisakymų, atsidūrusių ir Europos Parlamento politinių jėgų akiratyje, „darbietis“ A. Guoga vėl stojo aštriai kritikuoti partijos pirmininką ir kalbėti apie tai, kad šis turi trauktis iš einamų pareigų.