Politikė teigė, kad visada atsiras tų, kurie eina per raudoną šviesą, tad sukontroliuoti, kad visi laikytųsi karantino reikalavimų, tiesiog neįmanoma.

I. Šimonytė laidoje tikino, kad karantinas nėra tik imitacija.

„Tie žmones negali (rengti vakarėlių, būriuotis, aut. p.), neleidžiama taip elgtis. Bet prie kiekvieno pažeidėjo policijos pastatyti tiesiog neįmanoma. Nemanau, kad tie žmonės, kurie laikosi taisyklių, norėtų, kad Lietuvoje būtų tiek policininkų, kiek nesilaiko taisyklių. (...)

Matyt, mes ir patys galime nemažai padaryti, elgdamiesi pagal taisykles, visų vis tiek neįtikinsime. Bet jeigu karantinas būtų imitacija, mes nei kiek gerėjančios situacijos nematytume“, – sakė ministrė pirmininkė.

Delfi primena, kad paskutinėmis dienomis fiksuojamas kiek mažesnis naujų užsikrėtimų koronavirusu skaičius.

Ji teigė, kad praėjusios Vyriausybės darbas ir iki gruodžio vidurio įvestas karantinas gali būti matomas kaip imitacinis.

„Iki gruodžio vidurio, sakyčiau, tai buvo labiau imitacija, todėl dinamika buvo tokia, kokia ji buvo. O po šitų apribojimų, nenoriu girtis, kad praėjome patį sunkiausią metą, nes vis dar daug įtampų gydymo įstaigose, mirčių statistika liūdinanti, bet dinamiką mes matome pozityvią. Negalima sakyti, kad karantino nėra. Jis yra, jis veikia“, – laidoje sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė priminė, kad gruodžio viduryje sugriežtinus karantiną valdžia nesakė, kad tai ribojimų pabaiga.

Nors ir buvo nerimo, tačiau Naujųjų metų naktis ir reikalavimų laikymasis buvo užtikrintas ir be komendanto valandos.

„Kai buvo sugriežtintas karantinas, niekada nesakėme, kad čia jau yra pabaiga. Visą laiką buvo toks komunikavimas, kad mes stebėsime akylai situaciją. Ir jei bus reikalingi papildomi apribojimai, mes juos numatysime. Buvo labai didelio nerimo, kad tokių apribojimų reikia Naujųjų metų sutikimui. (…) Bet juk žmonės prie eglučių nesibūriavo ir be komendanto valandos“, – apie komendanto valandą sakė I. Šimonytė.