Tokį pareiškimą jis antradienį įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, BNS patvirtino komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

„Po 16 val. buvo gautas Seimo nario A. Guogos pareiškimas dėl Seimo nario mandato atsisakymo. Seimo narys A. Guoga pareiškia atsistatydinantis iš Seimo nario pareigų, pareiškimą jis teikia tvirtai apsisprendęs ir laisva valia“, – BNS sakė L. Matjošaitytė.

Pasak VRK vadovės, A. Guoga prašo jo mandatą naikinti nuo sausio 14 dienos, prašo dėl to šaukti komisijos posėdį, per kurį yra pasirengęs perskaityti prašymą nutraukti jo įgaliojimus.

A. Guoga į Seimą išrinktas su opozicine Darbo partija.

Jis feisbuke pranešė, jog mandato atsisako nebematydamas galimybės įgyvendinti rinkiminių pažadų.

„Žmonės mane išrinko į Seimą su Darbo partijos sąrašu. Susilaukiau didžiausio žmonių pasitikėjimo. Jį labai gerbiu ir vertinu. Pasitraukiu pirmiausiai todėl, kad nenoriu šių žmonių vedžioti už nosies. Jaučiu prieš juos didelę atsakomybę, tačiau tuo pačiu matau, kad su Darbo partija neįmanoma užtikrinti tai, kas buvo kalbama žmonėms prieš rinkimus“, – rašo A. Guoga.

Jis taip pat užsiminė apie priešpriešą su partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu.

„Darbo partijoje tikrai yra padorių, protingų ir energingų žmonių. Tačiau šiandien jie visi yra tapę vieno asmens įkaitais. Baimė ir prisitaikėliškumas neleidžia jiems išsivaduoti. Nenoriu būti tas žmogus, kuriam partijos pirmininkas, taryba, etikos komisijos skiria tiek daug dėmesio už tai, kad aš turiu kitą nuomonę, negu partijos pirmininkas“, – rašo A. Guoga.

Jis pabrėžė tikintis faktais ir kritikavo Darbo partijos lyderio pasisakymus apie skiepus ir gydantį vandenį.

A. Guoga į Seimą išrinktas su opozicine Darbo partija. Jam atsisakius mandato, į Seimą patektų pirmas po brūkšnio partijos sąraše likęs Artūras Skardžius.

Jukna: A. Guoga sprendimo trauktis iš Seimo su „darbiečiais“ nederino

Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vigilijus Jukna teigia, kad su Darbo partija į Seimą patekęs verslininkas Antanas Guoga parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti nederinęs su „darbiečių“ frakcija. Šią žinią, tikina politikas, jis sužinojo iš žiniasklaidos.

„Oficialiai frakcijai nebuvo pranešta“, – Eltai teigė jis. Politikas nesiėmė vertinti A. Guogos sprendimo. Anot jo, kiekvienas turi teisę spręsti savarankiškai.

„Tai yra tiesiog asmeninis žmogaus pasirinkimas. Aš visada gerbiu žmonių pasirinkimus, kokie jie bebūtų“, – sakė politikas, o paklaustas, ar pastaruoju metu daug kritikos partijai ir jos pirmininkui reiškusio A. Guogos pasitraukimas nebuvo lauktas, kartojo tą patį.

„Gerbiu kiekvieną žmogaus pasirinkimą, o dėl įvairių nuomonių... Tai buvo išsakyta jo nuomonė. Tai yra tiesiog jo asmeninė nuomonė. Nėra ką čia ir komentuoti. Turime gerbti jo pasirinkimą“, – sakė V. Jukna, turėdamas galvoje A. Guogos išsakytą kritiką partijos pirmininkui Viktorui Uspaskichui dėl visuomenę klaidinančių kalbų apie esą nuo COVID-19 gydantį vandenį bei homofobiškus LGBT niekinančius pareiškimus pastarąjį sekmadienį.