„Tikiuosi, kad bus vieningas mūsų visų supratimas apie Sausio 13-osios pergalę – pergalę prieš didžiausią pasaulyje blogį. Manau, kad Seimas atstovauja tautai, kurios dauguma buvo ne su ponu Burokevičiumi 1991 metais, o su Lietuva. Tokiu būdu ir dabar po 30 metų Seimas, aš tikiuosi, bus vieningas su anuometine Lietuva ir anuometiniu parlamentu. (...). Visgi Seimui tuo metu vadovavo V. Landsbergis, ir jis buvo aukščiausias pareigūnas“, – antradienį po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen Eltai sakė E. Zingeris.

Prieš rezoliucijos pateikimą tokio susitikimo paprašė Seimo opozicijos atstovai. Po pokalbio jame dalyvavę Seimo nariai – „valstietė“ Agnė Širinskienė, „darbietis“ Vigilijus Jukna ir socialdemokratas Algirdas Sysas – jo rezultatų nekomentavo.

Antradienį Kovo 11-osios Akto signataras Emanuelis Zingeris siūlys Seimui priimti Laisvės gynėjų dienos trisdešimtmečiui skirtą rezoliuciją. Joje kalbama apie Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos – reikšmę šalies ir pasaulio istorijai.

Dokumento projekte primenama ir apie tai, kad „istorinę pergalę laimėjo Lietuva, kuriai tuo metu vadovavo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis“.
2021 m. sausio 13 d. bus minimos Laisvės gynimo 30-osios metinės. Šio jubiliejaus minėjimas dėl pandemijos pirmą kartą vyks virtualioje erdvėje.