Skyrius Šilalėje ir Visagine

R. Ūselis naujienų portalui 15min.lt šeštadienį sakė, kad antro skiepo ieškoti vyks arba į Šilalę, arba į Visaginą.

„Važiuosiu antro skiepo daryti (...). Nežinau, į Šilalę ar Visaginą, – kur turės. Vis tiek dabar turi duoti, nepaliks mūsų su vienu skiepu“, – svarstė jis.

„Ambulansas“ turi du skyrius – Šilalėje ir Visagine, o Vilniuje dirba įmonės vadovai.

Visagino meras šansus vertina menkai

Tačiau Visagino rajono meras E. Galaguzas Delfi sakė, kad R. Ūselis ir jo šeimos nariai ar artimieji antro skiepo nuo koronaviruso neturėtų tikėtis.

„Manau, kad tikrai negali. Dabar „Ambulsansas“ yra pasiskiepiję pirmuoju skiepu, dalis darbuotojų persirgę, dalis atsisako darytis skiepą. Pas mus visi skiepai yra registruojami, pagal prioritetinę eilę skiepijame tik tuos žmones, kurie yra toje eilėje“, – aiškino E. Galaguzas.

Pirminiais duomenimis, Visagine veikiančiame „Ambulanso“ skyriuje vakcinuoti 4 darbuotojai, iš viso ten dirba kelios brigados.

Verslininko R. Ūselio veiksmų meras sakė nenorintis komentuoti, tik teigė, kad vertina nepalankiai.

„Tokių pareiškimų aš nekomentuoju, bet manau, kad šitokių šansų tikrai neturi“, – sakė Visagino rajono meras.

E. Galaguzas pabrėžė, kad kontrolė rajone tikrai griežta.

„Toks sutapimas – vakar ryte nuotoliniu buvau sukvietęs visus mūsų medicinos įstaigų vadovus, kalbėjome apie skiepus, pas mus tai yra labai griežta“, – aiškino politikas.

Jis kalbėjo, kad kol kas nemato šansų, jog bus užlįsta skiepytis be eilės.

E. Galaguzas Delfi informavo, kad Visagino rajone jau yra paskiepyta 112 žmonių, antradienį miestą turėtų pasiekti dar per 200 vakcinos nuo koronaviruso dozių.

„Kaluosi kryžių, reikės prisikalti“

LNK žinioms R. Ūselis teigė, kad antrą skiepo dozę tikrai bandys gauti, o ir padaręs nieko blogo jis nesijaučia.

„Kaluosi kryžių ir reikės prisikalti“, – sakė R. Ūselis, LNK žinių žurnalistų paklausus, ar nesigaili dėl tokio poelgio.

„Ironiškai, neironiškai. Jau, žinot, taip jaučiasi, kad aš iššaudžiau visą Šilalę ir pridariau“, – sakė verslininkas, paklaustas, ar kalbos apie kalamą kryžių yra ironija.

Į klausimą, ar visa šeima turėtų gauti ir antrą skiepo dozę, R. Ūselis atsakė svarstydamas, kad jei jau kartą nusižengė, tai vakcinacija turėtų būti užbaigta.

„Aš skaitau... Nu, jeigu jau nusižengėm vieną kažkur, tai dabaikim, kad nebūtų bereikalingas. Nu kas, po mėnesio paskiepys iš naujo visus“, – LNK žinioms sakė jis.

Antros dozės gauti neturi

Prezidentūra jau pirmadienį teigė, kad antros vakcinos dozės šie asmenys neturi gauti.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys LNK žinioms teigė, kad antrą kartą nusižengti leisti negalima.

„Jei vieną kartą nusižengė, tai negi reiškia, kad jis gali nusižengti ir antrą kartą? Reikėtų žiūrėti, kaip tie žmonės turėtų atsiskaityti, o ne gauti dar vieną skiepą“, – tvirtai sakė ministras.

Pirmadienio vakarą pranešta, kad vakcinos nuo COVID-19 sulaukė ir buvęs Šilalės rajono ligoninės vadovas, vyriausiasis gydytojas Antanas Levickis. Apie tai pranešęs LRT radijas pažymėjo, kad jis šiuo metu ligoninėje nebedirba.