Seimo pirmininkės teigimu, ji pati pritaria minėtai rezoliucijai.

„Reikšmė būtų simbolinė. Tai dar viena priežastis, proga prisiminti laisvės gynėjus. Viliuosi, kad šiandien posėdžio metu ji sulauks didelio palaikymo“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, diskutuoti dėl Sausio 13-osios, kaip nedarbo dienos paskelbimo, reikia.

„Aš manau, kad tas klausimas tikrai vertas dėmesio, diskusijos. Turime, mano manymu, mažiau reikšmingų laisvų dienų dabar Lietuvoje ir tikrai sausio 13-oji galėtų būti ta diena, kai atmintis, istorija reikalauja susikaupimo, susitelkimo, dėmesio“, – teigė Seimo pirmininkė.

Taip pat V. Čmilytė-Nielsen pažymėjo, kad profesorius V. Landsbergis turėtų būti laikomas faktiniu valstybės vadovu.

„Nėra net abejonių ir teisininkų bendruomenėje, ir, man atrodo, politikų gretose – nėra nuomonių didesnio išsiskyrimo, kad Vytautas Landsbergis buvo faktinis valstybės vadovas ir rezoliucijoje tai pasakoma“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Rezoliuciją, dėl kurios Seimas balsuos šiandien, parengė konservatorius, Kovo 11-osios Akto signataras Emanuelis Zingeris. Rytoj, 2021 m. sausio 13 d., bus minimos Laisvės gynimo 30-osios metinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)