„Mano sveikatos būklė gerėja. Bent kol kas taip manau. Su kauke galiu kvėpuoti. Temperatūra kritusi. Kiti parametrai – įvairiai“, – feisbuke rašė V. Targamadzė.

Politikė dėkojo medikams, jų padėjėjams, savanoriams.

„Sunkus ir atsakingas jų darbas. Dirba tikrai nuoširdžiai ir stengiasi padėti. Medikai gali stengtis padėti organizmui, bet liga yra nepažįstamas fenomenas. Ir nuolat paties žmogaus imuninė sistema turi kovoti. (…) Liga yra klastinga. Būkite atsargūs, saugokitės bei saugokite kitus“, – rašė V. Targamadzė ir dėkojo ją palaikantiems žmonėms.

Kartu parlamentarė pažėrė kritikos Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui.

„Turiu konstatuoti, kad Vilniaus meras su savo darbuotojais nepasirengė tinkamai antrai koronaviruso bangai. Tai dabar, Remigijau Šimašiau, turėtų dingti šypsenėlė nuo Jūsų veido, ir pradėkite pagaliau atsakingai dirbti. Piaras ir logorėja nėra tie instrumentai.

Pagerėjus savijautai, kiekvieną dieną pamąstau apie Astravą. Galima tokiu meru pasitikėti? Žmogus neatlieka savo priedermių – nepasirengta antrajai bangai. (…)

Nėra reikalo slėpti nuo visuomenės. Yra kita pusė. Ji jau nuo medikų nepriklauso. Gal tada meras supras, kad jam čia ne su pjūklu Paneryje piarintis. Šiukšlių kvapelį vilniečiai taip pat prisimena“, – rašė V. Targamadzė.

Politikė teigė apie padėtį informavusi ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

„Atrašė. Ir kas iš to? Nieko ir nesitikėjau. Jau anoje tarnyboje buvo daugybė švietimo patikrinimų. Ar situacija gerėjo? O ir į šitas pareigas buvo paskirtas kaip žinantis realią situaciją. Deja…“, – su apgailestavimu konstatavo V. Targamadzė.

Politikė priminė, kad lankėsi ligoninėje, kur ji gydoma, ir prezidentas Gitanas Nausėda su žmona.

„Bet tikrai realybės nematė. Dabar neturiu dar jėgų dalintis išsamiai pastebėjimais. Patikėkite, yra kita pusė. Apie tai vėliau. O šimašiams, dulkiams, Prezidentui siunčiu įsivaizduojamą galimybę – pagulėti sulūžusioje lovoje.

Padėjo medikai patvarkyti. Bet gal Jums aišku, kad, sergant plaučių uždegimu, reikia gulėti pusiau gulomis. Atsakykite, atsakingieji, už tokią netvarką, ar dėl Gyvulių ūkio žmonės kovojo už Nepriklausomybę?

Jie kovojo už laisvę, Tėvynę, bet tikrai ne už tokį elgesį su jais. Įdomu, ar atsiras padorumo atsiprašyti Lietuvos žmonių ir pradėti dirbti, o ne piarintis ir tebesirgti logorėja? Jie yra mokesčių mokėtojai, Lietuvos piliečiai. Ir nenusipelnė tokio elgesio.

Dar kartą pabrėžiu – kalba ne apie medikus, savanorius, o neatsakingus politikus ir biurokratus“, – rašė V. Targamadzė.