Feisbuke A. Guoga antradienio rytą rašė, kad po tokių partijos lyderio pasisakymų balsavimas dėl jo turi būti surengtas dar šiandien.

„Viktoras galutinai nukrito į bedugnę. Reikalauju, kad šiandien pat atsiprašytų už savo žodžius.
Kitaip jis privalo šiandien būti pašalintas iš Darbo partijos. Dar šiandien turi būti surengtas balsavimas dėl Viktoro pašalinimo“, – aiškino jis.

Politikas teigė, kad V. Uspaskichui dabar „reikia pagalbos“, o „ne valdyti partiją“ ir kurstyti neapykantą įžeidinėjant žmones.

Taip pat Darbo partijos nariui gėda ir už savo kolegas partijoje.

„Taip pat apmaudu ir gėda dėl DP frakcijos žmonių Seime. Kur Jūsų pozicija? Kodėl Jūs tylite?
DP frakcija Seime privalo pasakyti, kad nieko bendro neturi su partija, kol jai vadovauja Viktoras. Nieko neturi bendro su neadekvačiais jo pareiškimais ir pastarojo meto veikla. Skubiai turi pasakyti ir atsiriboti, nevyniojant į vatą“, – savo poziciją dėstė A. Guoga.

Parlamentaras rašė, kad tylėdama frakcija kartu su V. Uspaskichu krenta „į bedugnę“.

„Nejaugi ta seimo nario kėdutė jau taip tvirtai prisiklijavo prie užpakalio? VU nėra joks lyderis. Dar baisiau, kai Puidokas ima aukštinti ir laižyti batus: „ Aš didžiuojuosi, kad pirmininkas drąsiai pasakė tiesą. Be pagrąžinimų – normalios šeimos patiria nuolatinį puolimą, o vakaruose iškrypimai tapo norma...“. Tai jeigu taip frakcijoje žmonės ir toliau mąstys, nematau nieko bendro“, – rašė jis.

A. Guoga tikina, kad Darbo partija turi parodyti stuburą ir tvirtą charakterį.

„Turime parodyti stuburą. Ir tvirtą charakterį, kad nesitaikysime su smegenų plovimu ir pavojingu visuomenė kurstymu. Dėl kurio teisėsauga, tikiuosi irgi sąžiningai atliks savo darbą. Jeigu DP stuburo neparodys, parodysiu jį aš“, – feisbuke žadėjo jis.

Delfi primena, kad Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono partijos europarlamentarai pirmadienį paragino iš liberalų frakcijos „Renew Europe“ Europos Parlamente pašalinti Darbo partijos pirmininką Viktorą Uspaskichą dėl jo homofobiškų komentarų.

„Esame šokiruoti sužinoję apie mūsų politinės grupės Lietuvos europarlamentaro homofobiškus pareiškimus“, – tviteryje parašė grupė „Renaissance“, vienijanti E. Macrono partijos narius ir šalininkus „Renew Europe“ frakcijoje.

„Griežčiausiai juos smerkiame ir prašome pradėti pašalinimo procedūrą. Mes remiame LGBTI žmones Europoje“, – teigiama pareiškime.

Taip grupė reagavo į V. Upaskicho tiesioginę vaizdo transliaciją feisbuke, kur jis niekinamai atsiliepė apie LGBT žmones, vadindamas juos „pedikais“ ir „iškrypėliais“.

„Šiandien kai kuriose Europos valstybėse net pavojinga kalbėti, kad tu natūralios orientacijos atstovas. Aš nenoriu, kad mano pokalbius, laidas komentuotų pedikai visokie, todėl kad tai ne jiems laida šiaip. Aš kalbu apie pedikus, iškrypėlius, tiems kuriems likimas, gyvenimas taip davė yra ne jų kaltė, kad yra kažkoks toks potraukis, kad jis jaučia vyrą rūbuose kaip moteris. Dauguma tokių žmonių nesireklamuoja, bet tie, kurie savo pimpalą įkiša po sijonu ir eina į gatvę, rėkia, yra pedikai, iškrypėliai ir tikrai neturi būti toleruojami tokie dalykai“, – sekmadienį per tiesioginę transliaciją kalbėjo V. Uspaskichas.