„Esame šokiruoti sužinoję apie mūsų politinės grupės Lietuvos europarlamentaro homofobiškus pareiškimus“, – tviteryje parašė grupė „Renaissance“, vienijanti E. Macrono partijos narius ir šalininkus „Renew Europe“ frakcijoje.

„Griežčiausiai juos smerkiame ir prašome pradėti pašalinimo procedūrą. Mes remiame LGBTI žmones Europoje“, – teigiama pareiškime.

Taip grupė reagavo į V. Uspaskicho tiesioginę vaizdo transliaciją feisbuke, kur jis niekinamai atsiliepė apie LGBT žmones, vadindamas juos „pedikais“ ir „iškrypėliais“.

„Šiandien kai kuriose Europos valstybėse net pavojinga kalbėti, kad tu natūralios orientacijos atstovas. Aš nenoriu, kad mano pokalbius, laidas komentuotų pedikai visokie, todėl kad tai ne jiems laida šiaip. Aš kalbu apie pedikus, iškrypėlius, tiems kuriems likimas, gyvenimas taip davė yra ne jų kaltė, kad yra kažkoks toks potraukis, kad jis jaučia vyrą rūbuose kaip moteris. Dauguma tokių žmonių nesireklamuoja, bet tie, kurie savo pimpalą įkiša po sijonu ir eina į gatvę, rėkia, yra pedikai, iškrypėliai ir tikrai neturi būti toleruojami tokie dalykai“, – sekmadienį per transliaciją kalbėjo V. Uspaskichas.

Europarlamentarų grupė „Renaissance“ socialiniame tinkle pasidalijo europarlamentarės Aušros Maldeikienės įrašu. A. Maldeikienė BNS sakė, kad frakcijos „Renew Europe“ atstovai, reaguodami į politikės įrašą socialiniame tinkle, su ja susisiekė ir paprašė V. Uspaskicho kalbos įrašo. Šį įrašą perdavė europarlamentarės A. Maldeikienės padėjėjas.

Pirmadienį vakare Laisvės frakcija pranešė, kad kreipėsi į Renew Europe frakciją dėl V. Uspaskich narystės sustabdymo dėl homofobinių pareiškimų.

„Šiandien kreipiausi laišku į Renew Europe frakcijos pirmininką Europos parlamente Dacian Ciolos dėl V. Uspaskich viešai išsakytų homofobinių pareiškimų. Liberalų frakcija turėtų įvertinti tokį elgesį ir priimti sprendimą dėl V. Uspaskich narystės sustabdymo frakcijoje“, – teigia Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė.

Su V. Uspaskichu pirmadienio vakarą BNS susisiekti nepavyko.

V. Uspaskichas Lietuvoje neseniai sulaukė kritikos dėl klaidingų pareiškimų, neva mineralinis vanduo gali gydyti nuo koronaviruso. Tyrimą dėl šių pareiškimų atlieka Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1013)