Serga pusė senelių

„Kas tris dienas mūsų darbuotojams atliekamas COVID-19 testas. Esame sureguliavę darbuotojų srautus, sudarytos specialios zonos, kurios apsaugo nuo viruso plitimo. Taip pat darbuotojams suteikta aukščiausio lygio apsauginė apranga“, – naujienų portalui JP pasakojo A. Bandzos socialinių paslaugų namų vadovas Sigitas Juodzevičius.

Įstaigos vadovas patvirtino, kad šiuo metu iš 16 sergančių 7 karščiuoja. „Pirmieji užsikrėtusieji jau sveiksta. Žinoma, jei neatsiras komplikacijų. Tikimės, kad Dievas mus apsaugos“, – sakė jis.

A. Juodzevičius teigė, kad į socialinių paslaugų namus virusą užnešė viena iš darbuotojų, kuri pati užsikrėtė nuo vyro. Abu iš pradžių nejuto jokių simptomų. Visi užsikrėtusieji seneliai apgyvendinti atskirame pastate.

Geros sąlygos protrūkio sustabdymui

Panevėžio visuomenės sveikatos centro vadovas Eugenijus Vilčinskas patvirtino, kad didelės rizikos grupėje, A. Bandzos socialinių paslaugų namuose, yra 23 asmenys, o 16 iš jų serga.

E. Vilčinskas

„Šie socialiniai paslaugų namai turi itin geras sąlygas susitvarkyti su šiuo židiniu. Yra didelės patalpos, todėl senelius lengva atskirti. Kiek žinau, jie taip ir padarė“, – sakė E. Vilčinskas.

Taip pat jis pridūrė, kad nors situacija nepavydėtina, vis dėlto Panevėžio apskrityje yra globos namų, kuriuose padėtis kur kas blogesnė. „Štai, Rokiškio ar Biržų senelių globos namuose yra dideli protrūkiai, kuriuos mėginama sustabdyti, kaip įmanoma greičiau“, – aiškino jis.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)