T. V. Raskevičius kėlė klausimą ar EP nariui dera skleisti homofobinę neapykantos kalbą.

„Struktūrizuotą vandenį keičia šlykšti homofobija, bet man kyla tik vienas klausimas – ar viskas gerai, kai Europos Parlamento (European Parliament) narys viešai skleidžia homofobinę neapykantos kalbą?“ – klausimą kėlė Seimo narys.

Jis feisbuke pasidalino V. Uspkaskicho tiesioginės transliacijos įrašo dalimi.

„Suprantat, aš nenoriu, kad mane pokalbių laidose įvairiose komentuotų pedikai visokie. Todėl kad tai ne jiems laida šiaip. Suprantate, aš kalbu būtent apie pedikus, iškrypėlius. (...) Tai yra kažkoks potraukis, kad jis jaučiasi vyro rūbuose kaip moteris.

Tai dauguma tokių žmonių nesireklamuoja. Bet tie, kurie savo pimpalą įkiša po sijonu, eina į gatvę ir rėkia, tai yra pedikai, iškrypėliai. Ir tikrai neturi būti toleruojami tokie dalykai“, – kalbėjo jis.

Politikas tikino, kad neva kai kuriuose Europos šalyse jau yra pavojinga pranešti apie tradicinę lytinę orientaciją.

„Pas mus visiškai tvarkingai gali legalizuoti šeimas, (kuriose, aut. p.) vyras su vyru, paimti vaiką ir jį auginti. Viskas natūralu, normalu, pasirodo.

Šiandien kai kuriuose Europos valstybėse net pavojinga kalbėti, kad (kažkas, aut. p.) yra natūralios orientacijos atstovas, jau tapo pavojinga“, – feisbuke tiesioginės transliacijos metu kalbėjo V. Uspaskichas.

Sureagavo ir Guoga

Į šį V. Uspaskicho pasisakymą sureagavo ir Darbo partijos narys Antanas Guoga. Pastarosiomis savaitėmis politikas nevengė kritikos partijos vadovo atžvilgiu, o V. Uspaskichas jau aiškiai pasakė, kad jo dienos partijoje suskaičiuotos.

A. Guoga rašė, kad V. Uspaskicho teiginiai tampa „visos valstybės skausmu“.

„Viktoras siautėja toliau. Ir tai nebėra jo paties problema. Tai tampa visos valstybės skausmu. Ar gali vienos parlamentinės partijos pirmininkas taip kurstyti neapykantą, visuomenės nesantaiką? Ar turime teisėsaugą Lietuvoje, kuri normaliai dirbtų ir reaguotų į tokius išpuolius?“ – klausimus feisbuke kėlė A. Guoga.

Parlamentaras rašė, kad jam gėda būti partijoje, kuriai vadovauja „psichiškai nestabilus“.

„Jeigu mano kolegoms normalu būti tokio psichiškai nestabilaus žmogaus vadovaujamoje partijoje, tai man gėda. Ir aš tai sakau garsiai. Ar gali vienas žmogus terorizuoti partiją, visuomenę, valstybę? O kitiems reikia patogiai tylėti? Patyliukais purtyti galvą dėl eilinės Viktoro nesąmonės, o viešai vaidinti, kad viskas gerai. Kad nieko neįvyko“, – stebėjosi jis.

A. Guoga rašė, kad jam yra nepriimtina, kad „klounais virstantys veikėjai“ skleidžia patyčias ir niekina dalį visuomenės.