Po pranešimų apie tai, kad koronaviruso vakcina Šilalėje buvo paskiepyti ir „Ambulansas“ direktorius Ričardas Ūselis ir 3 jo šeimos nariai, eilėje medikus galėjo aplenkti ir nekilnojamojo turto (NT) įmonių grupės „Transmeda“ vadovas J. Prankckevičius. Pirminiais duomenimis atrodo, kad J. Pranckevičius yra R. Ūselio žmonos brolis.

Atkreipti dėmesį į būtent šią pavardę naujienų portalą 15min.lt paskatino Santariškių bendruomenės narys.

„Gyvendamas Santariškių rajone jis šalia mato visa kovido veiksmą – žmones veža greitosios, guldo juos koridoriuje ar lauke. Ir, kas yra baisiausia, kad tau visiškai nusišvilpti“, – naujienų portalui piktinosi Santariškių gyvenvietės bendruomenės narys.

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Remigijus Žemaitaitis feisbuke paviešino visą sąrašą asmenų, kurie skiepą nuo koronaviruso gavo lyg dirbantys „Ambulanse“. Jame ir minėto J. Pranckevičiaus pavardė.

Pats J. Pranckevičius su 15min.lt bendrauti nenorėjo.

Problemos nematė

Penktadienį Šilalės mero pavaduotojas Tadas Bartkus socialiniuose tinkluose pasidalijo žinia, kad nuo koronaviruso Šilalės mieste galimai paskiepyti iš Vilniaus atvykę UAB „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais. Kiek vėliau Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad bus imtasi tyrimų.

Penktadienį Šilalės mero pavaduotojas socialiniuose tinkluose pranešė, kad kartu su Šilalės medikais nuo koronaviruso buvo paskiepyta ir daugiau asmenų, pavyzdžiui, UAB „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais, atvykę net iš Vilniaus. Vicemeras tikina gavęs skundą dėl nesąžiningo skiepijimo.

Šeštadienį su mediko išsilavinimo neturinčiu R. Ūseliu Delfi susisiekti nepavyko. Portalui „15 min” jis sakė, „nesijaučiantis padaręs nieko blogo ir tvirtino, kad paskiepyti jos šeimos nariai, jei reikės, į pagalbos stotį ateis savanoriauti“.

„O ką – mes ne medikai? “Ambulsansas„ ne medikai? Mes užsisakėme, mums buvo skirta ir nuvažiavome, pasiskiepijome. Darbuotojai, savanoriai, nes mūsų pusę brigadų guli nuo koronos susirgę“, – portalui aiškino verslininkas.

Tirs ir STT

Prezidentas Gitanas Nausėda bandymus gauti vakcinas be eilės pavadino „gėdingais sovietinio elgesio reliktais“ ir pareikalavo greitų bei ryžtingų sprendimų dėl vakcinavimo tvarką pažeidusių asmenų atsakomybės.

Šalies vadovas teigė reikalausiąs aiškios ir detalios skiepijimo tvarkos bei siūlymų, kaip išspręsti situaciją, iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, su kuriuo susitikti ketina pirmadienio rytą.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad atsakomybę dėl tinkamo vakcinavimo įgyvendinimo neša gydymo įstaigų vadovai.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šeštadienį vakare pranešė nusprendusi atlikti COVID–19 vakcinų organizavimo antikorupcinį vertinimą. Trys valdančiajai konservatorių partijai priklausantys parlamentarai pranešė kreipęsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo Šilalės GMP stotyje, Žalgirio klinikoje bei Panevėžio ir Šilutės ligoninėse.

Apie tai, kad skiepai kartais yra skiriami ne tiesioginį kontaktą su koronavirusu sergančiais pacientais turintiems ir prioritetinėse grupėse esantiems medikams pranešama nuo gruodžio pabaigos, kai Lietuva sulaukė pirmosios vakcinos siuntos ir pradėjo skiepijimą.