Penktadienį Šilalės mero pavaduotojas socialiniuose tinkluose pranešė, kad kartu su Šilalės medikais nuo koronaviruso buvo paskiepyta ir daugiau asmenų, pavyzdžiui, UAB „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais, atvykę net iš Vilniaus. Vicemeras tikina gavęs skundą dėl nesąžiningo skiepijimo.

„Prisipažinsiu, skambutis mane gerokai nustebino. Rajono gyventojų vakcinavimu užsiima Viešoji įstaiga „Šilalės rajono ligoninė“. Todėl nedelsdamas kreipiausi į laikinai direktoriaus pareigas einančią Jolantą Milašiūnienę, prašydamas paneigti arba patvirtinti faktą, kad jos vadovaujamoje įstaigoje su vakcina nuo COVID - 19 buvo paskiepyti iš Vilniaus atvykę UAB „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais. Jeigu tai tikras faktas, paprašiau nurodyti visas aplinkybes, kaip tai įvyko“, – rašo mero pavaduotojas.

Jis tęsia, kad Šilalės rajono ligoninės direktoriaus pavaduotoja atsakė, jog Šilalės greitosios medicinos darbuotojai buvo skiepijami Klaipėdos universitetinės ligoninės pavedimu. J. Milašiūnienė pranešė, kad prieš tai buvo informuota UAB „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos pagalbos vadovė L. Kalnikaitė, suderintas skiepijimų laikas bei skiepijamų asmenų skaičius, pagal jį užsakyta ir atvežta vakcina iš Klaipėdos universitetinės ligoninės.

„Skiepijamų darbuotojų sąrašą skiepijimą atliekančiai slaugytojai pateikė L. Kalnikaitė. Nei slaugytoja, nei kažkas kitas nekontroliavome šio sąrašo, tiesiog atlikome mums pavestą darbą. Atsakyti į klausimą, ar ten buvo vadovai, negaliu, prašau to klausti UAB „Ambulansas“ vadovės“, - mero pavaduotojas cituoja Šilalės rajono ligoninės l. e. p. direktorės raštą.

„Pavyko gauti UAB „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos darbuotojų sąrašą vakcinavimui. Jį pasirašęs UAB „Ambulansas“ direktoriaus pavaduotojas kokybei Algirdas Radvila. Jis ir pats įsirašęs tame sąraše tarp Šilalės greitosios medicinos pagalbos darbuotojų. Sąraše yra žmonių, kurie tikrai dirba Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje. Bet radau ir negirdėtų pavardžių. Tarkime, Ričardas Ūselis. Kas jis toks? Negirdėjau, kad toks žmogus dirbtų Šilalės greitojoje medicinos pagalboje. Pasidomėjau internete. Pasirodo, Ričardas Ūselis yra UAB „Ambulansas“ generalinis direktorius. O kas tie kiti trys Šilalės greitosios medicinos pagalbos darbuotojų sąraše nurodyti Ūseliai, įskaitant dvi Ūselienes? Nuo kada visi tie Ūseliai dirba Šilalėje?“, – klausia mero pavaduotojas.

Pasak jo, situacija keista: „Sąrašą pasirašo vienas žmogus, jį pateikia kitas žmogus, skiepijanti įstaiga paprasčiausiai „atlieka pavestą darbą“. Tai kodėl nepaskiepijus be eilės savo šeimos, visos giminės ir dar keletą savo kaimynų? O šilališkiai palauks - jie gi ne Vilniaus ponai!“

Šeštadienį su mediko išsilavinimo neturinčiu R. Ūseliu Delfi susisiekti nepavyko. Portalui „15 min” jis sakė, „nesijaučiantis padaręs nieko blogo ir tvirtino, kad paskiepyti jos šeimos nariai, jei reikės, į pagalbos stotį ateis savanoriauti“.

„O ką – mes ne medikai? “Ambulsansas„ ne medikai? Mes užsisakėme, mums buvo skirta ir nuvažiavome, pasiskiepijome. Darbuotojai, savanoriai, nes mūsų pusę brigadų guli nuo koronos susirgę“, – portalui aiškino verslininkas.

PAPILDYTA

Kiek vėliau Sveikatos apsaugos ministerija pareiškė, jog žada, kad bus tiriami visi atvejai, kai COVID-19 vakcina, skirta medikams, buvo paskiepyti į prioritetinę vakcinuojamųjų asmenų grupę neįtraukti asmenys.

„Sveikatos apsaugos ministerijos specialistams bus pavesta surinkti visą viešą informaciją apie galimus pažeidimus. Žinoma, taip pat bus kreipiamasi ir į atskirų ligoninių, klinikų vadovybę su prašymu paaiškinti, kodėl buvo priimtas sprendimas skiepyti žiniasklaidoje nurodytus asmenis bei pateikti visą susijusią informaciją su tuo faktu“, – LRT radijui teigė sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio komunikacijos patarėja Aistė Šuksta.

„Tad visi tokie atvejai tikrai bus peržiūrimi ir tiriami“, – patikino ji.

ELTA primena, kad šeštadienį Šilalės vicemeras Tadas Bartkus feisbuke pasidalino informacija, jog COVID-19 vakcina, kuri buvo skirta medikams, paskiepytas privačios greitosios medicinos stoties „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis ir jo šeimos nariai.