Pastarąja žmonės yra raginami skambinti savo artimiesiems ar kitiems sausio įvykiuose dalyvavusiems žmonėms ir padėkoti už jų drąsą bei ryžtą, rašoma pranešime spaudai. Pokalbių vaizdo įrašus ar įvykių dalyvių nuotraukas su pokalbių aprašymais iniciatyvos organizatoriai ragina kelti į socialinius tinklus naudojant grotažymę #LaisvėsSkambutis.

„Vyraujanti pandemija privertė prisitaikyti ir pergalvoti planuotas veiklas. Negalėsime susitikti prie Laivės laužų, dainuoti kartu dainų, auginti „neužmirštuolių“ pievų ar organizuoti kitų gyvų minėjimo renginių. Visgi, negalime leisti vyraujančios negandoms užgožti mums svarbių istorinių įvykių, todėl mūsų visų vienybė išlieka svarbiausiu dalyku.

Parodykime dėmesį sausio įvykių dalyviams, domėkimės savo istorija ir perduokime ją ateities kartoms. Labai džiaugiuosi, jog prie neužmirštuolės iniciatyvos aktyviai jungiasi ne tik Lietuvos gyventojai, bet ir lietuvių bendruomenės užsienyje, mūsų šalį palaikantys užsieniečiai“, – sako akcijos organizatorė Emilė Balodytė.

Taip pat, kaip ir kasmet, už simbolinę auką išlieka galimybė tautiečiams įsigyti popierines neužmirštuoles „Narvesen“ ir „Lietuvos spaudos“ prekybos vietose visoje Lietuvoje, o siuvinėtų neužmirštuolių ribotą kiekį bus taip pat galima nusipirkti internetu. Esantiems saviizoliacijoje ar norintiems Laisvės gynėjų dieną paminėti neišeinant iš namų, popierinius neužmirštuolės žiedus kaip ir kasmet bus galima nemokamai atsispausdinti atsisiunčiant formą iš feisbuko puslapio.

Svarbu paminėti, kad nuo šių metų iniciatyvos „Neužmirštuolė“ ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų bendradarbiavimas pereina į kitą lygmenį, todėl akcijos metu surinktos lėšos bus naudojamos kartu inicijuotoms švietėjiškoms ir pilietiškumo skatinimo veikloms vykdyti. Viena tokių – edukacinio projekto vystymas, sukuriant interaktyvią internetinę svetainę, kurioje bus galima rasti istorinę medžiagą bei kitą aktualią informaciją.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų ir „Neužmirštuolės“ bendradarbiavimas tęsiamas kiek kitaip, dabar „Neužmirštuolės“ akcijos metu surinktos lėšos bus skiriamos naujiems edukacijos projektams, kurie jaunajai Lietuvos kartai primins 1991 metų įvykius, liudys sausio įvykių dalyvių patirtį ir išgyvenimus“, – sako Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas plk. Dainius Pašvenskas.

Akcijos iniciatoriai kviečia sekti „Neužmirštuolės“ feisbuko paskyrą, kurioje bus dalinamasi svarbiausia informacija, kur galima rasti visus Sausio 13-ajai skirtus vaizdo įrašus.