„Atlygis suteiktas gerokai vėliau, nei buvo suteikti priešingi veiksmai ar priešingi rezultatai. Pagal prokurorą aš atsilyginu už bet ką“, – ketvirtadienį vykusiame posėdyje sakė R. Kurlianskis.

Verslininko teigimu, jis kaltinamas 2015-ųjų spalio 21 dieną prašęs paveikti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) balsavimą dėl parlamentaro Šarūno Gustainio pateiktų pataisų, kai pats balsavimas jau buvo įvykęs prieš septynias dienas – spalio 14-ąją.

„Gal prokuroras pasakys tik septynios dienos“, – svarstė R. Kurlianskis.

Anot jo, pagal prokuratūros pateiktus duomenis, jis taip pat prašė paveikti parlamentaro Kęstučio Glavecko balsavimą BFK dėl Vilnius-Utena kelio projekto 2015 metų rugsėjo 23 dieną, kai pats balsavimas jau buvo įvykęs prieš šešias dienas.

R. Kurlianskis taip pat pabrėžė, kad balsavimo rezultatai buvo priešingi jo norams.

„Tiek Liberalų sąjūdis, tiek Kęstutis Glaveckas dėl projekto „Kelias Vilnius-Utena“ balsavo susilaikant arba prieš. Kas yra priešingai nei, pagal prokurorą, aš pageidavau“, – teigė buvęs koncerno viceprezidentas.

Anot jo, prokuroras taip pat teigia, kad jis kitų metų gegužę Eligijui Masiuliui perdavė pinigus, kuriais atsiskaitė už šiuos, jam nepalankius sprendimus.

„Kitaip, nei baudžiamuoju populizmu, tokio valstybinio kaltintojo veiksmų pavadinti negaliu“, – tvirtino R. Kurlianskis.

R. Kurlianskis: dėl paskolos susitarėme prieš įrašą

Kalbėdamas apie E. Masiuliui perduotus pinigus, R. Kurlianskis dar kartą pabrėžė, kad tai buvo paskola, dėl kurios buvo susitarta susitikimo, kurį teisėsauga įrašinėjo, metu, tačiau, prieš įrašui prasidedant.

„Vieni metai, trys procentai, grynais. Susitarėm prieš įrašą lauke arba viduje (...) Iki prasidedant įrašui susitarėme visas paskolos detales, išskyrus, kur ir kada“, – apie paskolos sąlygas kalbėjo verslininkas.

Jis taip pat teigė, kad dar prieš įrašui prasidedant E. Masiulis įsipareigojo paruošti ir paskolos sutartį.

Anot R. Kurlianskio, įrašas šių pokalbių galėjo neužfiksuoti ir dėl to, kad restorane susitikę, jis ir kiti pokalbio dalyviai, persėdo prie kito staliuko.

„Sėdėjome prie vieno stalo, vėliau persėdome prie kito. Šiaip, STT pareigūnas buvo perrengtas padavėju ir matėsi, kad yra nepatyręs, nespėjo perkelti mikrofono“, – teigė jis.

R. Kurlianskis šioje byloje kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Jis sako, kad pas E. Masiulį rastus 90 tūkst. eurų skyrė jo politinei veiklai finansuoti.

Prekyba poveikiu ir kyšininkavimu šioje byloje kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis bei „darbietis“ V. Gapšys. Eksparlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.